Shakespeare’in Eserlerini Yeniden Yazma Sırası Margaret Atwood’da

hag-seed-ust

Hogarth tarafından yürütülen uzun mu uzun soluklu projede, pek çok ünlü romancı Shakespeare’in bir eserini kendi yorumlayışıyla yeniden kaleme alıyor. Şimdi sahne Margaret Atwood’un.

Eylül 2013’te Atwood’un proje kapsamında Fırtına’yı yeniden yazacağı belli olmuştu. Yazarın sözlerine göre “her daim favorisi” olan Fırtına, şimdi kapağıyla birlikte kesin olarak okurların karşısına çıkmaya hazır!

hag-seedGeçen sene ekim ayında ilk adımını atan projede karşı masal türünün önemli ustalarından Jeanette Winterson, Shakespeare’in Kış Masalı’nı yorumlamıştı. Eser tam 20 ülkede yayınlandı. Şimdi sıra bilimkurgunun kraliçelerinden Margaret Atwood’da!

Ancak liste bununla da sınırlı değil. Howard Jacobson Venedik Taciri, Anne Tyler Hırçın Kız, Tracy Chevalier Othello, Kayıp Kız’ın yazarı Gillian Flynn Hamlet, Nemesis ve Kardan Adam’ın yazarı Jo Nesbo Macbeth ve son olarak  Edward St Aubyn ise Kral Lear’ı yorumlayacak.

Margaret Atwood kendi Fırtına uyarlamasına “Hag-Seed” (Cadı Tohumu) adını verdi. Kitap 6 Ekim 2016’da okurlarıyla buluşacak.

Hogarth projesi kapsamında bakalım daha hangi ünlü isimler, hangi eserleri yorumlayacak? Meraktayız.