Öykü Seçkisi Özel Sayıları

aylik oyku seckisi

Kayıp Rıhtım Öykü Seçkisi 7. yılına yaklaşırken bu zamana kadar yaptığımız özel dosyaları yeniden hatırlatmak istedik.

Seçki ekibi olarak Seçki’nin her yıl dönümünde özel sayılar organize etmeyi çok seviyoruz. Bu senenin sürprizini bozacak değiliz fakat gelin önceki yılların olaylarına hep birlikte bakalım:

Haziran 2010‘da Seçki henüz kendi yağında kavrulurken pek çok yazar, çevirmen, editör ve eleştirmeni davet ederek gerçekleştirdiğimiz 1. Yıl Özel sayısını gerçekleştirdik.

2011‘de bu defa tema “Kayıp Rıhtım“dı. Rıhtım’ın sıkı takipçileri bu sefer Kayıp Rıhtım’ı anlattı.

2012‘de işler biraz daha karıştı. Sevin Okyay‘ın ön sözünü kaleme aldığı Seçki’de, tema “Rıhtım“dı. Severek takip ettiğimiz sayısız değerli yazar, bizler için “Rıhtım” öyküleri kaleme aldı. Ethem Onur Bilgiç‘in bu haberin üstünde de kullandığımız Rıhtım görseli, işte bu sayı için özel olarak çizilmişti.

2013, “İnadına Edebiyat!” dediğimiz bir yıl oldu. Hatırlarken hâlâ tüylerimizin ürperdiği o günlerde, özel sayı geleneğinden kopmamayı yine de başarmıştık. Tema ise “Hayran Kurguları“ydı. Mehmet Kaan Sevinç‘in görselini hazırladığı Seçki’de Behzat Ç.‘den Ravenloft‘a, Vakıf‘tan Pushing Daisies‘e kadar pek çok kurgu üzerine kalem oynatıldı.

2014‘te olaylar iyice çığırından çıktı. Kendi süper kahramanımızı yarattığımız o sene, 11 yazar ve 11 çizer bizlere “Kaptan Buzdağı“nı anlattı.

2015‘te 12 Dede Korkut hikâyesini 12 yazara pay ettik. Özel sayımızın çizimini ise Devrim Kunter yaptı. edebiyatımızın, hattâ Dünya Edebiyatı’nın en önemli eserlerinden olan Dede Korkut Hikâyeleri‘ni anabilmek bizleri çok mutlu etti.

2016‘da ise temamız… Pardon, bir an hızımızı alamadık!

İşte böyle.

6 yılda sayısız yazar ve çizerle öykü üzerine düşünüp büyük hayaller kurmaya devam ettik. 7. yılda da bu geleneğimizi devam ettirmek istiyoruz ve inanın çok heyecanlıyız!

Bu zamana kadar yayınlanan özel sayılarımızın tamamına buradan ulaşmanız mümkün.

Haziran’da görüşmek üzere!