Alan Moore ve George A. Romero’ya Yaşam Boyu Başarı Ödülü

george-a-romero-alan-moore

2016 Bram Stoker Ödülleri’nde Alan Moore ve George A. Romero’nun Yaşam Boyu Başarı Ödülü’yle onurlandırılacağı açıklandı.

Hatırlayacağınız üzere bu yılki Bram Stoker Ödülleri’nin adayları geçtiğimiz hafta The Horror Writers Association (Korku Yazarları Derneği) tarafından açıklanmıştı. Bugün de ödül gecesinde iki büyük isme, Alan Moore ve George A. Romero’ya Yaşam Boyu Başarı Ödülü sunacaklarını resmen duyurdular.

Komite başkanı Patrick Freivald bu yılki seçimlerini şu sözlerle açıkladı:

Alan Moore, ister Batman: Öldüren Şaka isterse de Watchmen ve From Hell gibi tamamen hayali orijinal eserleriyle olsun, insanların bir çizgi ya da grafik romanın ne olabileceğine dair genel görüşünü geri döndürülemez şekilde değiştiren bir spekülatif kurgu devi. Moore’un gözü kara cesareti, karanlık kahramanları ve daha da karanlık kötü adamlarıyla onu günümüzün en büyük ve en ilham verici korku yazarlarından biri yapıyor.

George A. Romero’nun kariyeri korku ve karanlık kurgu türleri üzerinde ölçülemez bir etkiye sahiptir. Çok az yazar kültürel bir fenomen başlattığını iddia edebilir ve çok daha azı ikonik bir canavarın ne olduğuna, nasıl olması gerektiğine dair modern bakış açısını değiştirebilir. Filmlerden tutun da TV dizilerine ve video oyunlarına dek onun eserlerinden yararlanmayan ve ilham almayan bir korku yazarı bulmak için çok uğraşmanız gerekir.

Eh, bundan daha güzel özetlenemezdi herhalde… Her iki ustanın hak ettikleri övgüye layık görülmesi benim açımdan da mutluluk verici oldu.

Ödüller 14 Mayıs 2016 gecesi, Las Vegas’ta düzenlenecek tören sırasında takdim edilecek ve online olarak izlenebilecek.