Brandon Sanderson’dan Yeni Üçleme

brandon-sanderson-ust

Fantastik edebiyatın tartışmasız olarak en üretken ismi olan Brandon Sanderson, The Apocalypse Guard adlı yeni bir üçleme üzerinde çalıştığını duyurdu.

Her ne kadar kendisi daha çok Sissoylu, Kralların Yolu ve Elantris gibi epik fantastik romanlarıyla tanınsa da sadık okurları Brandon Sanderson’ın bir de süper kahramanları konu alan, The Reckoners adında bir genç yetişkin serisi olduğunu da bilir. Hatta bu serinin ilk iki kitabı Steelheart ve Firefight dilimize DEX Kitap tarafından kazandırıldı da.

The Apocalypse Guard (Kıyamet Muhafızı) üçlemesi de işte tam da bu seriye, The Reckoners evrenine paralel olarak yazılan, yepyeni maceralar vaat ediyor bizlere. Yayınlanan basın bülteni şu şekilde:

The Apocalypse Guard serisi Reckoners’e paralel bir dünyada geçiyor ve merkezinde süper güçlü bireylerden oluşan bir organizasyon var. Ortak amaçları felakete uğramış gezegenleri kurtarmak; ta ki günün birinde bir şeyler korkunç derecede ters gidene ve vakit hem kızımız hem de evim dediği gezegen için dolmadan evvel işleri düzeltmek muhafızların en genç üyesine düşene dek…

Reckoners’e paralel bir evren… İnsanın aklına “Yoksa Sanderson ikinci bir Kozmer mi yaratıyor?” gibi çılgın bir soru gelmeden edemiyor doğrusu. Kendisinden beklenmeyecek bir hareket de değil hani…

The Apocalypse Guard’ın ilk kitabı 2018’de yayınlanacak. Dileriz yayınevlerimiz de Sanderson romanlarını bizlerden esirgememeye ve dilimize kazandırmaya devam ederler.