Amerikan Tanrıları Dizisi’nde Bay Çarşamba’yı Ian McShane Canlandıracak

ian-mcshane-american-gods

Amerikan Tanrıları dizisinin yapımcıları Bay Çarşamba’yı oynayacak aktörü bir çarşamba günü buldu: Ian McShane!

Neil Gaiman’ın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen Amerikan Tanrıları’nın dizileştirilme hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Takipçilerimizin hatırlayacağı üzere geçtiğimiz ay Gölge’yi oynayacak aktör olarak Ricky Whittle (The 100) seçilmişti.

Dün de Bay Çarşamba’yı oynayacak kişi açıklandı. Deadwood ve American Horror Story dizilerinden tanıdığımız, Karayip Korsanları 4’te Karasakal olarak izlediğimiz Ian McShane! Kendisini Game Of Thrones’un yeni sezonunda da göreceğimizi hatırlatalım.

Amerikan Tanrıları’nda Bay Çarşamba karakteri, Eski Tanrılar ile Yeni Tanrılar arasındaki savaşta emekli bir dolandırıcı olan Gölge’yi koruma olarak işe alan, yaşlı bir dolandırıcı olarak geçer. Neil Gaiman bu seçimi şu sözlerle değerlendirdi:

Bay Çarşamba gibi sevilen bir karakter yazdığınızda internet dünyasının ona uygun bir oyuncu seçmeye çalışmasını izleme noktasına gelirsiniz. Yüzlerce isim önerildiğini gördüm, ama çok azı Ian McShane’in adını gördüğüm andaki gibi sırıtmama neden oldu… Dün Süper Salı’ydı. Bugünse Harika Çarşamba.

Dünü (bize göre evvelsi gün oluyor elbette) Süper Salı olarak adlandırmasının sebebi yeni kitabının duyurulması elbette. Bugünlerde gökten Neil Gaiman haberi yağıyor âdeta. Haydi hayırlısı!

Hazır lafı açılmışken, Amerikan Tanrıları’nı tartıştığımız Rıhtım Okuma Etkinliğinin şu sıralar Goodreads sayfamızda devam ettiğini de hatırlatalım. Kitapla ilgili düşüncelerinizi belirtmek ve tartışmalara katılmak isterseniz bekleriz.