Sufist Bir Polisiye: Hankâh – Balık Tapınağının Azizleri

hankah-ust

Ömer Faruk İspir ve Emre Şanlı adındaki iki genç yazarın kaleme aldığı sufist polisiye Hankâh: Balık Tapınağının Azizleri bizlerle.

İki genç yazarımız İstanbul’un ara sokaklarından Galata Kulesi’ne, Mevlevi şifacılardan Dagon’un müritlerine, Bağdat Muhafızlarından Hristiyan Gnostiklere dek uzanan ilginç bir polisiye macerayla yazın hayatına merhaba dedi.

Romanımız gizemli bir cinayeti çözmeye çalışırken kendilerini okült bir savaşın ortasında bulan Kriminal Soruşturma Dairesi Başkanı Kenan Özden ve ekibinin başından geçen olayları konu alıyor. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

hankahBalık Tapınağı, güçlü ve gnostik bir tarikattır. Tanrı Dagon ve Hıristiyanlık bunlar için ne anlam taşımaktadır. Amaçları nedir?Bunların en ciddi yerli rakibi Hankah, nasıl kurulmuştur? Kenan özden, Hankah ilişkisi nedir?

Ömer Faruk İspir ve Emre Şanlı adındaki iki genç ve yetenekli yazarın elinden çıkan Hankâh, Sufist-Polisiye türünde bir roman. Bize bu iki gnostik güç arasındaki kıyasıya mücadeleyi anlatıyor. Günümüz dünyasında olan bitenlerle birebir karşılığı olan bu mücadelede her türlü gizemli usül, yordam ve araçlar kullanılacaktır. Vesica Piscis, iç içe geçmiş iki dairenin sırrı, rünik sembollerle tayyi mekân edenler, ülkemizde iç karışıklık için uykuda bekletilen Anarko Hücreler, gizli silah depoları, ortaya çıkması halinde Vatikan’ı kökten sarsacak olan eski bir İncil nüshası, Bağdat Muhafızları, Alanya Kalesi ve İstanbul’un dehlizleri…

Hankah, Balık Tarikatını çökertmeyi başarabilecek mi? Gizemli İncil’in sırrı herkesin malı olacak mıdır?

Dünyanın kültür ve Gnostik başkenti olan İstanbul’da geçen nefes kesici bir serüven.
– Sadık YEMNİ

Ömer Faruk İspir ve Emre Şanlı tarafından kaleme alınan 696 sayfalık roman Eftalya Yayınları aracılığıyla geçtiğimiz ayın sonlarına doğru raflardaki yerini aldı. Kendilerine başarılar ve bol okurlar diliyoruz.