Kayıp Mona Lisa Yakında Bizlerle

kayip-mona-lisa-ust

Şebnem Pişkin’in yeni romanı Kayıp Mona Lisa: Leonardo’nun Gizemi çok yakında Asi Kitap etiketiyle okurlarla buluşacak.

Çoğunlukla Osmanlı Dönemi’nde geçen ya da sufist fantastik eserleriyle tanıdığımız Şebnem Pişkin bu kez bizleri Rönesans Devri’ne, insanlık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Leonardo da Vinci’nin hayatına konuk ediyor.

Kayıp Mona Lisa: Leonardo’nun Gizemi adıyla raflardaki yerini alacak romanımızın konusu ve arka kapak yazısı şöyle:

kayip-mona-lisaLeonardo gözünü her yumduğunda Lisa Giocondo’nun masum yüzü hayalinde beliriveriyordu. “Ellerim yok Leonardo, ellerim yok. Ellerimi çizmelisin” diye sesleniyordu Lisa ona. Leonardo ona güzel eller çizdi. Sonra bir gece Mona Lisa canlandı ve geriye boş bir tuval bırakarak ortadan kayboldu. Leonardo şimdi her yerde onu arıyor, boş ve karanlık sokaklarda “Lisa! Lisa!” diye haykırıyordu.

“Beni çok korkuttunuz” dedi Lisa. “Sizden kaçarken ayağımı incittim.” Leonardo şefkatli ellerini uzattı Lisa’ya. Ama Lisa korkuyla kendini geri çekti. Leonardo hem şaşkın, hem de kararsızdı. Lisa ona neden bir yabancı gibi davranıyordu? Yoksa onu tanımamış mıydı?

“Sakin ol Lisa” dedi. “Beni tanımadın mı? Benim, ben! Leonardo!” Lisa korkuyla açtığı gözlerinde delici bir çift bakışla baktı ona. “Hayır sizi hiç tanımıyorum. Leonardo da kim?”

Kayıp Mona Lisa, Rönesans’ın yalnız dehâsı, bilimin ve sanatın büyük ustası Leonardo da Vinci’nin bilinmezlerle dolu hayatını gözler önüne sererken Tanrı’nın en muhteşem eseri olan “insan”ın kendi yaratıcısını ne kadar tanıdığı sorusuyla okuyucuyu yüzleştiriyor.

Yoksa siz de bir Mona Lisa mısınız?

Asi Kitap etiketiyle raflardaki yerini almaya hazırlanan kitabın çıkış tarihi 15 Mart olarak ön görülüyor.

Yazarın hayranlarına buradan bir güzel haber daha verelim. 19-20 Mart tarihleri arasında Bursa Kitap Fuarı’nda yer alacak olan Şebnem Pişkin yeni kitabının da ilk imzalarını sizler için orada atacak. Kendisine bol imzalar, sizlere de keyifli okumalar…