Game of Thrones Oyuncuları Suriyeli Mülteciler İçin Yardım Çağrısında Bulundu

game_of_thrones_realm_to_the_rescue

Game of Thrones ekibi Suriyeli milyonlarca insanın hayatını altüst eden savaşa duyarsız kalmamayı seçerek mültecilere yardım etmek için kolları sıvadı.

Keşke savaşlar, Westeros’u kasıp kavuranlar gibi sadece kurgusal dünyalarda karşılaştığımız olaylar olsalardı. Fakat günümüz dünyasının küresel krizlerine ve trajedilerine sırtımızı dönmenin ve bu gerçekleri yok saymanın insanlığa sığmayacağı bir dönemden geçiyoruz.

HBO ve yapımcılığını üstlendiği kült dizi Game of Thrones’un ekibi de, 2011’de ülkelerinde patlak veren iç savaştan ve İŞİD tehlikesinden kaçıp, bölgedeki diğer ülkelere sığınan mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirebilmek amacıyla International Rescue Committee adlı organizasyon ile birlikte ortak bir yardım kampanyasına imza attı.

Dünya çapında yürütülecek olan kampanya kapsamında Suriye, Ürdün, Türkiye, Irak ve Lübnan gibi çevre ülkelerde zorlu koşullarda hayatta kalmaya çalışan 4 milyona yakın Suriyeli sığınmacıdan yalnızca 17,000’inin kendilerine yeni bir yuva bulabildiklerinin altı çiziliyor ve mülteciler için yardım çağrısı yapılıyor. Game of Thrones oyucularından bazıları da kampanyaya destek vererek, bağış toplanmasına yardımcı olabilmek için çekilen bir videoda yer aldılar ve şu anda da #RealmToTheRescue hashtag’i ile sosyal medyada farkındalık yaratmaya çalışıyorlar.

Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Liam Cunningham, Maisie Williams, Sophie Turner ve John Bradley-Wes’in katılımlarıyla hazırlanan videoda oyuncular, bu insanlık dramının “bir fantezi dünyasında” değil gerçek dünyada yaşandığını vurgulayarak izleyenlere şu soruyu yöneltiyorlar: “Hayatını, aileni ve geleceğini korumak için sen ne yapacaksın?