Zaman Çarkı’nın Eksik Ciltleri Yeniden Bizlerle

wheel-of-time-ust

Robert Jordan’ın muazzam fantastik eseri Zaman Çarkı’nın uzun zamandır baskısı bulunmayan ciltleri bir kez daha raflardaki yerini aldı.

İthaki Yayınları sonunda okurlarından gelen ümitsiz çığl… ehem… yoğun talebe cevap verdi ve Zaman Çarkı serisinin baskısı bir süredir hiçbir yerde bulunamayan, bulunsa da ateş pahasına satılan ciltlerini yeniden piyasaya sürdü.

Şu an için kitapların sadece ciltli versiyonlarına ulaşılabiliyor. Karton kapaklı edisyonları içinse henüz bir gelişme yok. Ancak böylesine kalın ve evladiyelik kitaplarda ciltli her zaman daha makbul olduğundan çok da büyük bir sorun değil bizler için.

Serinin en çok aranan kitaplarından Yeni Bahar’ın da bu yakınlarda yeniden piyasaya sürülmesi bekleniyor. İthaki Yayınları kurgu editörü Alican Saygı Ortanca bu müjdeyi Kayıp Rıhtım Tartışıyor adlı radyo programımızda pek çok yeni kitap haberiyle birlikte bizzat vermişti hatırlayacağınız üzere.

O hâlde ne diyoruz? Zaman Çarkı döner ve çağlar gelip geçer; ardında efsaneye dönüşen anılar bırakır. Efsaneler solup söylenceye döner; söylencelerse, ortaya çıkmalarını sağlayan çağ geri geldiğinde çoktan unutulmuş olurlar.

Zaman Çarkı ciltlerine Kitapyurdu üzerinden %25 indirimli olarak buradan, 14 kitaplık set halindeyse İlknokta üzerinden %40 indirimli olarak buradan ulaşabilirsiniz.