in ,

G.R.R. Martin Ölmediğine Dair Resmi Açıklama Yapmak Zorunda Kaldı

G.R.R. Martin, geçen hafta hayatını yitiren The Beatles üyesi George Martin’in ardından yaşanan kafa karışıklığı sonrasında açıklamada bulundu.

grr martin ölüm haberi açıklaması - the beatles
- Reklam -
- Reklam -

G.R.R. Martin, geçen hafta aramızdan ayrılan The Beatles üyesi George Martin’in ölümünün ardından yaşanan karışıklık nedeniyle hâlâ hayatta olduğunu açıklamak zorunda kaldı.

Geride bıraktığımız çarşamba günü The Beatles severler için üzücü bir gündü. Zira grubun beşinci üyesi olarak bilinen ünlü prodüktör George Martin o gün 90 yaşında aramızdan ayrıldı.

Ancak aynı gün internet alemi ilginç bir hatayla da çalkalandı. Aralarında büyük kuruluşların da bulunduğu pek çok haber sitesi müzisyen George Martin ile yazar George R.R. Martin’i birbirine karıştırdı. Twitter ayağa kalktı, Game of Thrones hayranları ufak çaplı bir kalp krizi geçirdi. Hatta ulusal gazetelerimizden biri olayı hepten karmakarışık etti.

- Reklam -

george rr martin ölüm açıklaması

George R.R. Martin Blog Sayfası Üzerinden Ölmediğini Doğruladı

Yazar George R.R. Martin de bunun üzerine kişisel blog sayfasından “henüz ölmediğine” dair bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

“Sör George’la hiç tanışmadım (bir keresinde Paul McCartney’le tanışmıştım, sadece bir dakikalığına, Beverly Hills’teki Four Seasons Oteli’nde valenin kiralık arabamı getirmesini beklerken), ama milyonlarca kişi gibi ben de The Beatles’ı severdim ve Martin’in grubun müziğine olan katkısı tanınmayı ve onurlandırılmayı hak ediyor.

“Bana gelirse, hâlâ buradayım, hâlâ yazıyorum, hâlâ editliyorum, hâlâ sinemaya gidip kitap okuyorum ve uzun bir süre daha buralarda olmayı umuyorum. Ama beni önemsediğiniz için hepinize teşekkür ederim. Dünya çapında sağlığımı ve ölümümü derinden umursayan bu kadar çok kişi olduğunu bilmek beni tuhaf bir şekilde duygulandırsa da Mark Twain’e uyacağım ve ölümümle ilgili bu dedikoduların oldukça abartılı olduğuna dair ısrar edeceğim.”

G.R.R. Martin’in bu satırları yazarken Peter Dinklage’in (Tyrion Lannister) söylediği “Still Going Strong” şarkısını mırıldandığına dair tuhaf bir hisse kapılıyoruz nedense… Siz ne dersiniz?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

video viran satodaki ejderhalar

Kayıp Rıhtım İnceliyor – “Viran Şatodaki Ejderhalar”

kitap hediye etmek

Kitap Hediye Edin!