Tam 230 Bedava Bilimkurgu Öyküsü Okumak İsteyen?

up-and-coming-ust

Campbell Ödülü’ne aday olabilecek 120 yazarın 230 öyküsünden oluşan Up and Coming adlı derleme tüm bilimkurgu okurlarına ücretsiz olarak sunuldu.

S.L. Huang ve Kurt Hunt tarafından toplanan derleme 2014, 2015 ve 2016 yılları içerisinde saygın bilimkurgu dergilerinde, internette ve kitaplarda yayınlanan hikâyelerden oluşuyor. Öykülerin yazarlarının tamamı bu yıl düzenlenecek olan Campbell Ödülleri’ne aday olacak isimlerden seçilmiş.

Huang ve Hunt ikilisi bu çalışmalarını şu sözlerle tanıtıyor:

up-and-comingBu antoloji, bünyesinde 120 yazarın yaklaşık toplamı 1.1 milyon kurgulanmış kelimesinden oluşan 230 hikâye barındırıyor. Bu öykülerin hepsi 2014, 2015 veya 2016 yılları içerisinde bilimkurgu alanına yeni katılan ve spekülatif hikâye anlatıcılığın bir sonraki neslinin nefes kesici çeşitliliğini temsil eden yazarlara ait.

Tüm bu yazarlar 2016 John W. Campbell En İyi Yeni Yazar Ödülü’nü almaya aday olabilecek isimler. Bu antolojiyi hem bu ödüle aday göstermek için bir rehber hem de bu türdeki pek çok yeni ve enerjik sesi keşfetmek için kullanacağınızı umuyoruz.

Söz konusu 230 öykünün tamamına buradan ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.