New York’ta Superman’i Tanıyan Çıkmadı

henry-cavill-superman-ust

Superman’i canlandıran Henry Cavill ilginç bir deneye imza attı ve Clark Kent’in gizli kimliğini sadece bir gözlükle gizlemesinin o kadar da imkânsız olmadığını ortaya çıkardı.

Superman’in kimliğini saklamak için sadece gözlük takıp perçem bırakmasıyla yıllarca dalga geçildi. Aslında çizgi romanlarda durum daha karmaşık olsa da, genel olarak bu şekilde yansıtıldığı için böyle bildik ve bu konu, Superman’in tayt üstüne kırmızı don giymesinden sonra dalga geçilenler konusunda ikinci sırada yer aldı.

Ancak son Superman’imiz Henry Cavill’in yaptığı bir deney, bu konuda ne kadar yanılıyor olduğumuzu resmen suratımıza çarptı. “Superman’in sadece gözlükle kimliğini gizlemesi hakkında pek çok şüphe vardı, ben de bunu test etmek istedim,” diyen Cavill, New York’un en turistik mekanlarından biri olan ünlü Times Meydanı’nda, sadece bir Superman tişörtüyle gezdi. Evet, gözlük bile olmadan, sadece Superman tişörtüyle.

Ve ünlü oyuncuyu tanıyan çıkmadı. Üstelik deneyi yaptığında Batman v Superman: Dawn of Justice filminin çıkmasına bir hafta kalmış, fragmanlar her yeri ele geçirmişti. Ayrıca Cavill, hâlâ tezinin arkasında durarak, “Gözlüğüm olsa hiç mi hiç tanınmazdım,” diyecek naifliğe sahip.

Ünlü bir oyuncu için bu tanınmamak üzücü mü, yoksa tezi ispatlandığı için sevindirici mi, karar vermek zor. Cavill’in deneyle ilgili kendi Instagram hesabında paylaştığı videoya buradan, Jimmy Kimmel’in programındaki konuşmalarına da aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.