Deadpool’u Mahveden Yönetmen, Karakterin Hak Ettiğini Bulmasından Memnun

deadpool-origins-ust

X-Men Origins: Wolverine filminde Deadpool’u bambaşka yansıtan yönetmen Gavin Hood, karakterin özüne dönmesinden memnun.

X-Men Başlangıç: Wolverine filmini seyretmiş olanlar, “geveze paralı asker” olarak tanınan Deadpool’un üzerindeki garip çizgilere kafayı pek takmamış olsalar da, ağzının dikilerek kapatılmasına hiçbir anlam verememişlerdir. Hatta yönetmen Hood’un belki de en çok eleştirildiği konu budur.

Ünlü yönetmen, Cinemablend’e yaptığı açıklamada, söz konusu filmi çektiği 2009 yılında Hollywood’un Deadpool gibi bir karaktere hazır olmadığını belirterek şunları söyledi:

Karakterin artık çok iyi işlediğini düşünüyorum, çünkü artık olduğu gibi yansıtılmasına izin veriliyor ve 13 yaş sınırı gibi engeller yok. Yapımcılara ve Ryan (Reynolds)’a hakkını teslim etmeliyiz, karakterin kontrolünü alıp devam ettiler ve Ryan’ın filmi yapmasına izin verdiler. Koşulları stüdyoların başındaki kişilerin belirlediği bir ortamda, Deadpool gibi hem ağzı bozuk hem de geveze bir karaktere böyle büyük bir film çekmek çok zor.

Deadpool karakterinin kendi filmine üzerinde fazla düşünülmeden eklendiğini ve bunun tam da Hollywood yazarlarının grevine denk geldiği için karakterin potansiyelinin tam aktarılamadığını söyleyen yönetmen, Deadpool’un filmde görünmesinin sebebinin nabız yoklamak olduğunu da ekledi.