Arkabahçe’den Yeni Flash ve Green Lantern Ciltleri

arkabahce-nisan-ust1

Arkabahçe Yayıncılık Flash: Kalleşçe Ölüm ve Green Lantern (Yeşil Fener): Gizli Orijin 2 ciltleriyle karşımızda.

Arkabahçe Yayıncılık, DC Comics’in sevilen karakterlerinden Flash ile Green Lantern‘in maceralarını dilimize kazandırmaya hız kesmeden devam ediyor.

Cem Demirkan tarafından dilimize çevrilen 208 sayfalık “Flash Kalleşçe Ölüm”ün tanıtım bülteni şöyle:

flash-kallesce-olumYaşayan en hızlı katil mi?

Barry Allen döndü. Hayata, Central City Polis Merkezi’ndeki işine ve çok sevdiği karısı Iris’e; hem de süper speedster Flash olarak geri döndü. Barry’nin hayatına kaldığı yerden devam edip dilediği gibi koşmaması için hiçbir neden yoktu.

Ama Flash’ın en büyük düşmanları olan Haydutlar’la aynı güçlere sahip Asiler adındaki polislerin gelecekten çıkıp gelmesi işleri biraz değiştirdi. Haydutlar’dan biri ölü bulununca Asiler – henüz bunu yapmamış olmasına rağmen – Barry’yi cinayetten tutuklamak için zamanda geri geldiler.

Bu gizemin cevabı Haydutlar’ın Barry’nin dönüşü için hazırladıkları şeyde yatıyor; onun sevdiği herkes için tehlike arz eden kahredici bir silah. Peki, bu silah Barry’yi bir katile çevirmeyi de başarabilecek mi?

176 sayfalık Sinan Ural çevirisiyle raflarda yerini alan Green Lantern (Yeşil Fener) Gizli Orijin 2’nin tanıtım bülteniyse şu şekilde:

green-lantern-gizli-orijin-2Green Lantern’in geleceğinin gizemleri geçmişinde saklı. En büyük Green Lantern olmadan önce… neredeyse Green Lantern Birliği’nin çöküşünü farkında olmayarak başlatmadan önce… evrenin en güçlü koruyucusu doğmadan önce… Dünyalı Hal Jordan, uçma fırsatı bulamayan mahvolmuş bir test pilotuydu. Ta ki ölmekte olan uzaylı Abin Sur kendisine güç yüzüğünü, evrendeki en güçlü silahı bahşedene kadar. Sonrasında gerçekliğe dönüşü hiç hayal edemeyeceği gibi oldu.

Hal Jordan’ın bilinen hikayesinin ardında gizli bir orijin var. Hal ve Sinestro, Abin’in ölümünü araştırırken çok güçlü, cani ve Evrenin Muhafızları’nın karanlık güçlerinin gizemini elinde tutan bir yaratıkla karşılaşırlar. Bu yaratık, gizli kehanete göre bilinen yaşamı yok edebilir.

Her iki cilt de yarından itibaren, yani 11 Nisan’da raflarda olacak. Şimdiden keyifli okumalar!