George R.R. Martin Santa Fe’deki Bir Eğlence Evinin Yapımına Destek Oldu

Santa Fe-george-martin

George R.R. Martin Santa Fe’de “Ebedi Geri Dönüşün Evi(House of Eternal Return) adlı bir eğlence evinin yapımına destek oluyor!

Bazılarımızın sorumluluklarından kaçmak için yapmayacağı şey yoktur. Öyle görünüyor ki George R.R Martin de bu genellemenin kapsamına girenler arasında. 2011’den beri Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin altıncı kitabın Kış Rüzgarları’nı okumayı bekleyen hayranları şu an, Martin’in Santa Fe’de “Ebedi Geri Dönüşün Evi” (House of Eternal Return) adlı bir eğlence evi inşa ettirdiğini öğrenmenin getirdiği karmaşık duygularla boğuşuyorlar. Bazıları kızgın, bazıları ise iyi yemeklerin pişmesinin biraz vakit aldığının farkında oldukları için bu yeni gelişme karşısında sadece heyecan duyuyor.

“George, Buz ve Ateşin Şarkısı serisini tamamlamak yerine sadece zaman harcıyor.”

“Vay canına, Sante Fe’ye dönüp bunu ziyaret etmek için sabırsızlanıyorum!”

Serinin hayranlarının serzenişlerini pek de kafaya takmayan George R.R Martin’in inşası sırasında maddi yönden epeyce desteklediği bu eğlence evi, Meow Wolf adlı kendini “sanat üretim şirketi” olarak tanımlayan bir organizasyon tarafından Viktoryan bir aile evi tarzında tasarlanıp, inşa edildikten sonra 19 Mart’ta kapılarını ilk ziyaretçilerine açtı.

Kayıp Salig ailesine ait olduğu söylenen ve bir eğlence evinden çok daha fazlası olan bu sanat galerisi “Ebedi Geridönüşler Evi”nin tanıtımı Meow Wolf’un internet sitesinde şu şekilde yapılıyor:

“Zamanın ve uzayın yapısını bozan gizemli bir Viktoryan evde bir şeyler oldu. Salig ailesinin evine girmeyi gözünüze kestirip fantastik boyutlar arasındaki geçitleri keşfedin! Her ziyaretçi 20.000 metre karelik bu sergide, yürüyerek, tırmanarak ve beklenmedik ortamların hayali çoklu evrenlerinde sürünerek kendi yolunu seçmeye davetli.”

İçerisinde, çok önemli bir ipucunu bulmak için kafanızı klozetine sokmanız gereken zemini yamuk bir banyo, başka evrenlere uzanan bir geçit ve uzaya açılan bir buzdolabının yanı sıra, tonlarca yerleştirme sanatı örneği bulunan bu tekinsiz ve son derece etkileyici evi ve içerisinde bulunduğu tesisi inşa etmek için terk edilmiş bir bowling salonu binasını satın alan ve tüm proje için Meow Woolf’a yaklaşık 3 milyon dolar harcayan George R.R. Martin NPR’a söylediklerine bakılırsa sonuçtan memnun görünüyor:

“Bu Viktoryan ev imgelemini, zaman ve mekanda yol alan, içerisinde lanetli bir orman ve kendi sihirli mağara sistemiyle başka evrenlere açılan kapılar bulunan bir yer olarak açıkladılar. Ve tabii ki, bu da beni harekete geçirdi. Bu tarz şeyleri seviyorum.”

Eğer bir gün Santa Fe’ye yolunuz düşerse, herhangi diğer sanat projelerinde çok daha kapsamlı ve derinlemesine düşünülmüş olan bu eğlence evini ziyaret etmenizi ve tekinsiz koridorlarıyla geçitleri arasında kaybolmanızı mutlaka öneririz. Eğer şimdilik öyle bir olanağınız yoksa da Techinsider’ın hazırladığı tanıtım videosuna göz atabilirsiniz.