PEN Yeni Sesler Öykü Yarışması 2016 Başvuruları Başladı!

pen-yeni-sesler-oyku-yarismasi-ust

Uluslararası yazarlar birliği PEN‘in Türkiye ayağı, genç yeteneklere kapılarını açıyor.

Bu yıl da yepyeni isimlerin sesini duyurmak isteyen PEN Türkiye, jüri üyeleri tarafından seçilecek eser ya da eserleri İngilizceye çevirerek uluslararası jüriye yollayacak. Bu bakımdan sıradan bir öykü yarışmasından çok daha fazlası olan bu etkinlik sayesinde, henüz hiç kitabı yayınlanmamış kişilere harika bir başlangıç sunulacak. Yarışmaya tek öykü ile katılınması söz konusu.

PEN Türkiye‘nin yarışmayla ilgili açıklaması ve kriterleri şu şekilde:

Uluslararası Yeni Sesler Ödülü için PEN Türkiye Merkezi bu yıl da öykü dalında verimler seçiyor. Bu yarışmaya hiç kitabı yayınlanmamış 19-29 yaşındaki genç yazarlar tek öykü ile katılabilir. Sunulan öykünün Times New Roman fontuyla 12 punto, çift aralıklı ve 2000-4000 kelime olması, ayrıca doc. docx. ya da rtf formatında iletilmesi gerekli; PDF kabul edilmez.10 Mayıs’a kadar doğum tarihi belirtilerek sen.cakir@pen.org.tr adresine iletilen öyküler değerlendirmeye alınır. Ad yerine rumuz kullanılması, “rumuz-özgeçmiş” içeren ayrı bir sayfa/belge iletilmesi yararlı olur.

Yarışma iki kademeli: PEN Türkiye Jürisi Zeynep Aliye, Suat Karantay, Tülin Dursun, Hikmet Altınkaynak ve Tarık Günersel’den oluşuyor. Jüri bir ya da iki öykü seçip Mayıs sonu duyuracak. Seçilen/ler İngilizce’ye çevrilip uluslararası jüriye yollanacak.

Uluslararası PEN Jürisi Mircea Cărtărescu (Romanya), Laia Jufresa (Meksika), Lee Yew Leong (Singapur), Andrei Kurkov (Rusya), John Ralston Saul (Kanada) ve Belçika’da oturan Annelies Verbeke’den oluşuyor. Sonuç Ekim’de Frankfurt Kitap Fuarı’nda açıklanacak. Verimi seçilen gence ödül plaketi ile birlikte bin dolar sunulacak.

Genç öykücülerimizin b/ilgisine saygıyla sunarız.

Yetkinliği tartışlmaz bir jürinin beğenisine sunabileceğiniz eserinizle, dünyaya açılma şansını da elde edeceksiniz. Bu fırsat kaçmaz deriz sevgili Rıhtım yolcuları. Bizden söylemesi.

Katılacak tüm dostlarımıza şimdiden büyük başarılar dileriz.