Stephen King’in Sis’i Televizyon Dizisi Olacak

sis-tv-series-stephen-king-ust

Stephen King’in kısa romanı “The Mist” televizyona uyarlanıyor!

Daha önce King‘in televizyon ve sinemaya uyarlanması söz konusu olan yapımlarını topluca duyurmuş, sonrasında ise The Mist için ilk adım atıldığını söylemiştik. Şimdi işler bir hayli ciddiye binmiş durumda.

Ünlü Amerikan televizyon kanalı Spike, Stephen King’in dilimize “Sis” olarak çevrilmiş ve her okuduğumuzda tüylerimizi diken diken eden kısa romanı The Mist’in televizyon uyarlamasına yeşil ışık yaktı!

2007 yılında çekilmiş ve başrolünde Thomas Jane’nin bulunduğu harika bir film versiyonu da bulunan Sis romanı televizyona uyarlanmaya hazırlanıyor. Spike TV yöneticilerince büyük bir titizlikle üzerinde çalışılan dizinin senaryosunun yazımını ise Danimarka yapımı ünlü komedi dizisi Rita’nın yaratıcısı Christian Torpe üstlenecek.

Bu arada Spike TV başkan yardımcısı Sharon Levy de geçtiğimiz günlerde dizi hakkında bizleri umutlandırıcı açıklamalarda bulundu:

“Stephen King’in keskin zekâsının ürünü olan Sis, TWC-Dimension TV’nin mükemmel yapım ekibinin de katkısı ile seyirciyi gizemli ve afallatıcı bir dehşetin pençesine düşmüş bir kasabada heyecanlı bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. Christian ve tüm TWC-Dimension TV ekibi Spike TV izleyicileri arasında geniş yankı uyandıracak bu ilgi çekici, özgün dizinin taslağı üzerinde birlikte çalıştılar.”

Dimension Film’in sahibi konumunda bulunan Weinstein Şirketi yönetim kurulu eş başkanı Bob Weinstein ise bu dizi projesi hakkında duyduğu heyecanı şu sözlerle ifade etti: “Christian, Sharon ve hatta tüm Dimension ekibiyle birlikte bu dizi üzerine çalışmak enfes bir tecrübeydi. Bu yapımı Spike’ın sembol dizisi haline getirmek için bir hayli istekliyiz.”

Dimension Film, Stephen King hikâyelerini uyarlama konusunda oldukça tecrübeli. Bilindiği üzere 2007 yılında Sis’in film versiyonunun yanı sıra 1408 hikâyesinin uyarlamasını da çekmişti.

Çekimlerine bu yaz başlanacak dizinin ilk bölümünü ancak 2017 yılı içerisinde izleyebileceğiz.