Star Wars – Kayıp Yıldızlar Çıktı!

star-wars-lost-stars-ust

Yepyeni bir Star Wars macerası sonunda dilimizde! 

Hadi kabul edelim, serinin hayranları olarak Star Wars film serisinin 7. bölümünün geliyor olmasında bizi en çok üzen şey koca bir genişletilmiş evrenin yok edilmiş olmasıydı. Bu genişletilmiş evrende beş para etmez şeyler olduğu gibi şimdinin her yerde övülen bilimkurgu eserlerini bomboş gösterecek nitelikte işler de vardı. Bizi en çok üzen de asıl bunları görme şansımızın elimizden alınmış olmasıydı.

Ancak gözyaşlarınızı siliniz efendim! Yeni genişletilmiş evren iyi başlamamıştı ancak gün geçtikçe güzel işler görmeye başladık. DEX Kitap da bu işlerin en güzellerinden biriyle buluşturuyor bizi. Star Wars evreninde bir aşk hikayesi: Kayıp Yıldızlar!

Claudia Gray’in yazdığı kitabı Orçun Demir çevirdi. Peki bizi bu kitapta neler bekliyor?

Star Wars Bölüm VI: Jedi’ın Dönüşü macerasının bilinmeyenlerini gün yüzüne çıkaran bu öyküde, serinin yeni filmi STAR WARS: GÜÇ UYANIYOR hakkında birçok özel ipucu da gizli.

Galaktik İmparatorluğun saltanatı Dış Çember gezegenlerinden biri olan Jelucan’a dek ulaşmıştı. Bu gezegende yaşayan soylu Thane Kyrell ile gezegenin yerlilerinden Ciena Ree’yi, paylaştıkları uçuş aşkı bir araya getirmişti. İmparatorluk Akademisi’ne katılmak ikisinin de en büyük hayaliydi.

Ancak Thane, İmparatorluk’un acımasız hükümdarlığını sürdürmek için başvurduğu korkunç yöntemleri kendi gözleriyle görecek ve büsbütün hayal kırıklığı yaşayacaktı. Thane’in üzüntü ve hüsran duyguları içinde Direniş’e katılması, Ciena’yı zorlu bir seçim yapmak zorunda bırakacaktı: İmparatorluk’a olan sadakati mi, yoksa çocukluğundan beri tanıdığı adamın aşkı mı?

Düşman Taraflarda yer alan iki eski dost, acaba tekrar bir araya gelmenin bir yolunu bulabilecekler mi? Yoksa, görevleri onları ve galaksiyi- tamamen ayıracak mı?

Okuyuculardan oldukça iyi notlar almış bu kitabı kesinlikle kaçırmayın. Umarız dilimizde başka Star Wars kitapları da görürüz. İyi okumalar efendim.