MetuCon 20 Bu Hafta Sonu Başlıyor!

metucon 20 ust

Ve beklenen gün geldi çattı. MetuCon 20. Yıl – Apocalypse etkinliği 23 – 24 Nisan günü gerçekleştiriliyor!

ODTÜ-BKFT bu hafta sonu yapılacak etkinlikte çok güzel bir organizasyon hazırlamış. Hep birlikte neler yapmışlar, göz atalım.

MetuCon’un temel taşlarından olan rol yapma oyunları için kayıtların açıldığı duyuruldu! FRP ve LARP oynamak isteyen oyuncular biletlerini alıp metucon.org’dan kayıtlarını yapmaya başladılar bile! Rol yapma oyunlarını daha önce hiç duymamışlardan tüm hayatını rol yapma oyunlarıyla geçirmiş kişilere kadar herkesi etkinliklerine davet ediyorlar.

MetuCon Türkiye’de bir de ilke imza atıyor: Resmi e-Spor Etkinliği olarak ODTÜ e-Spor tarafından düzenlenecek olan Blizzard onaylı Hearthstone turnuvası! Katılımcıların Hearthstone Dünya Şampiyonası puanı kazanabilecekleri turnuva, bu ödülle yetinmeyip başka ödüller de dağıtıyor. Bunun yanı sıra e-Sports bölümünde Fireside Gathering turnuvası da düzenlenecek.

Bilimkurgu ve fantezi severlere sunulan etkinlikler bu kadarla kalmıyor. Pegasus Oyuncak sponsorluğunda yapılacak olan Magic the Gathering Turnuvası cumartesi günü Sealed Turnuva, Pazar günü de Constructed Standard Turnuva şeklinde düzenlenecek.

Katılımcıların boyadıkları figürlere ücretsiz sahip olabilecekleri Warhammer Figür Boyama etkinliği, kendisini sınamak isteyenler için büyük bir fırsat olan Nerd’ik Bilgi Yarışması, zengin seçenekler sunan kutu oyunları panayır alanında sizleri eğlendirecek.

ODTÜ-BKFT’nin fantastik sanatlarla ilgilenen üyeleri stantlarında deri işlemeciliği, zincir zırh örmek, çizim yapmak gibi konular üzerine workshop verirken; ODTÜ’nün uçamadıkları hâlde Quidditch’ten uzak kalmaya gönlü elvermemiş üyelerinin kurduğu Quidditch Topluluğu sizlere Muggle Quidditch oynama şansı tanıyacak; ki bu topluluk da Türkiye’de Muggle Quidditch’i ilk oynamaya başlayan topluluk!

Birçok figür, tişört, kitap ve çizgi roman standının yanı sıra stantların düzenledikleri mini-etkinlikler de olacak.

Katılımcıların en çok sordukları sorulardan biri: Cosplay de bir alt kültür etkinliğidir. Alt kültürü desteklediğini ve yaşatmaya çalıştığını söyleyen ODTÜ-BKFT, MetuCon’da cosplay’e yer ayırmıyor mu? Tabii ki ayırıyor! Cumartesi akşamı Kızılay Noxus Bar’da yapılacak olan After Party’nin odak noktası Kostüm Yarışması oluyor. Etkinlik alanında da Kıyamet (Apocalypse) temasına uygun kıyafetlerle gezmek isteyenleri hoş karşıladıklarını belirten MetuCon ekibi cosplay etkinliklerini günün telaşından ayrı tutup akşamki partide düzenlemeyi tercih ettiklerini vurguluyor.

Kıyamet ile geçen iki dopdolu günün ardından ne olacak peki? Her şey başladığı gibi bitecek mi? 20 yıldır düzenlenen bu etkinlik hobi-severleri bir araya getirerek Türkiye’nin dört bir yanından insanlarla yeni dostluklar oluşturmasıyla ünlü. Bir sonraki MetuCon’a kadar yalnızca kıyamet gibi geçen bir hafta sonunun anıları değil, sizinle aynı ilgilere sahip insanlarla kurduğunuz arkadaşlıklar da kalacak.

Hafta sonu MetuCon‘a katılacak tüm okurlarımıza bol eğlenceler dileriz!

metucon 20