Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’nin Yeni Bölümü “Çocuk Dünyasının Ressamları” Açıldı!

cocuk-kitaplari-ressamlari

Ege Üniversitesi, Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi‘nin yeni bölümü “Çocuk Dünyasının Ressamları” sonunda açıldı!

Türkiye’nin ilk çocuk kitabı illüstrasyonları müzesi olma özelliğini taşıyan yerleşke, Bornova Levanten köşklerinden birinde dün itibariyle halka açıldı. Yurtdışında pek çok örneğine rastlayabileceğimiz resimli çocuk kitapları müzelerinin bir benzerini İzmir’de görmek, hepimiz adına heyecan verici bir deneyim oldu.

Ressam ve yazar Can Göknil‘in organizatörlüğünü üstlendiği müzede yirmi beşi Türk, ikisi de İranlı olmak üzere toplamda yirmi yedi sanatçı, eserleriyle kitap okurlarının karşısına çıkacak. Can Göknil organizasyon hakkında şöyle konuştu:

“Zaman içinde pek çok çizerin/ressamın eserleriyle bize katılacağına inanıyorum. Şimdilik yirmi beşi Türk ve ikisi  İranlı olmak üzere yirmi yedi sanatçıyız. Yaptığımız iş, yani çocuk kitapları resimlemek, çok önemli. Çocuk masumiyetini koruyoruz. Resimlerimizi çocukların yaşlarına ve algılarına göre kurguluyoruz. Hayal gücümüz engin, çizgilerimiz duyarlı ve naif. Amacımız çocukları görsel sanatların ve edebiyatın estetiğiyle tanıştırarak yaşamlarını renklendirmek. Ege Üniversitesi’ne ilkelerimize değer verdiği için teşekkür ediyoruz.”

Sergide daha önce Kayıp Rıhtım Öykü Seçkisi‘nden de tanıdığımız Banu Taylan, Mert Tugen ve Sedat Girgin gibi isimlerin yanı sıra; Vaghar Aghaei, Ilgım Veryeri Alaca, Ayşe İnan Alican, Uğur Altun, Ferit Avcı, Canan Barış, Gözde Bitir, Reha Barış, Zerrin Cebeci, Saadet Ceylan, Ender Dandul, Mustafa Delioğlu, Serap Deliorman, Nazan Erkmen, Can Göknil, Başak Günaçan, Şafak Okdemir, Feridun Oral, Aysun Berktay Özmen, Nuran Balcı Özekçin, Betül Sayın, Nazli Tahvili, Deniz Üçbaşaran ve Burcu Yılmaz da bulunuyor.

cocuk-kitaplari-ressamlari2
cocuk-kitaplari-ressamlari3
cocuk-kitaplari-ressamlari4Fotoğraflar: Sedat Girgin