“Resim Cinayetleri: Bir Metin Çakır Polisiyesi” Yeniden Raflarda

resim-cinayetleri-ust

Armağan Tunaboylu’nun “Resim Cinayetleri: Bir Metin Çakır Polisiyesi” adlı romanı tekrar bizlerle.

Türk polisiyesi yükseliş dönemini yaşamaya devam ederken ilgi çekici kitaplar da birbiri ardına raflardaki yerini almayı sürdürüyor. Bizimle tanıştırılan pek çok dedektifin ardından bu sefer sıra eski bir dostta, Armağan Tunaboylu‘nun 2000’li yıllarda yarattığı anti-kahraman Metin Çakır‘da.

Peki kim bu Metin Çakır derseniz sorunuzun cevabını kitabın tanıtım bülteninde bulabilirsiniz:

resim-cinayetleriMetin Çakır da kim?

Hercule Poirot kadar zeki, Sherlock Holmes kadar dikkatli, Mike Hammer kadar çapkın, James Bond kadar yakışıklı, Philip Marlowe kadar pervasız…

Yok canım, nerdee! O, tarihin en ahlaksız, sahtekâr, korkak, yalancı, maço vb karaktersiz karakteri. Ama insan gene de onu sevmeden edemiyor.

Resim Cinayetleri’nin olağanüstü detektifi Metin Çakır’ın, diğer tuhaf ötesi maceralarına, Yıldız Cinayetleri, Konsey Cinayetleri ve Karakol Cinayetleri’nde devam ediyor…

Tabii ki Maceraperest Kitaplar’da…

Daha önce 2005 yılında Oğlak Yayınları’ndan çıkan kitap, aradan geçen 10 yıllık bir zaman diliminin ardından Maceraperest Kitaplar etiketiyle yeniden polisiye severlerle buluştu. Hatırlayacağınız gibi 4 kitaplık serinin ilk cildi olan Yıldız Cinayetleri de geçtiğimiz ay yine bizlerle buluşturulmuştu.

Ayrıca “Şeytan Tüyü” adıyla bir film uyarlaması da çekilen serinden buram buram yükselen Kara Roman kokusu, türün hayranları için bu kitabı karşı konulmaz bir hale getiriyor. Kısacası kendinizi bu ilginç polisiye kitaptan mahrum bırakmayın!