in ,

Polonya’da Gerçek Bir Witcher Okulu Olduğunu Biliyor muydunuz?

Polonyalı bir LARP (Live Action Role Playing) ekibi, gerçek bir kalede gerçek Witcher eğitimi alabileceğiniz, sıra dışı bir etkinliğe imza atıyor.

polonya witcher okulu
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher serisinde gerek kitaplarda gerekse de oyunlarda canavar avcısı mutantlarımızın okulları neredeyse terk edilmiş, hatta bakımsızlıktan yıkılmak üzere olarak betimlenir. Kaer Morhen bunların ayakta kalan son örneğidir hatta. Ancak Vesemir, yani hem Geralt’ı hem de pek çok yetenekli Witcher’ı eğiten o yaşlı ve bilge eğitmen bir zamanlar o kalelerin ne kadar görkemli ve hayat dolu olduğundan dem vurup durur.

Polonyalı LARP (Live Action Role Playing) ekibi 5 Żywiołów Agencja Artystyczno’da bizi tam olarak o zamanlara, kitaplardan 200 yıl önceki The Witcher dünyasına davet ediyor. Hem de Polonya’nın kalbindeki gerçek bir kalede gerçek bir çıraklık eğitimi almaya…

witcher okulu polonya

- Reklam -

18 yaşını geçmiş tüm kadınlara ve erkeklere açık olan okulda tam iki gün boyunca dış dünyadan koparak kanlı canlı bir rol yapma oyununun içine dalıyorsunuz.

Polonya Witcher Okulu, Hayranları Geralt’ın Evrenine Davet Ediyor

Kılıç dövüşü, okçuluk, simya, iksir yapma, İşaret (Sign) ve canavar külliyatı eğitimi verilen Moszna Kalesi’nde ayrıca kostüm giymiş aktörlerin canlandırdığı ve oyunlardan/kitaplardan tanıdığımız canavarları bizzat avlama işine de girişiyoruz.

- Reklam -

Katılımcılara ücretsiz birer Witcher çırağı kostümünün verildiği etkinlikte kendi kılıcınızı ve kendi madalyonunuzu da yapıyor, hatta bunları eve götürebiliyorsunuz. Kalede kitaplarda ve oyunlarda geçen karakterlerin kılığına bürünmüş eğitmenlere ek olarak büyücüler ve ozanlar gibi kişiler de bulunuyor. Tüm bunların bir bedeli var elbette: 350 Oren… aman, şey… Euro.

Okulla ilgili daha fazla almak isterseniz etkinliğin internet sitesini ziyaret edebilir, resmi Facebook sayfasından daha fazla fotoğrafa ulaşabilirsiniz.

YouTube video

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kayip rihtim inceliyor sonsuzlugun sonu

Kayıp Rıhtım İnceliyor – “Sonsuzluğun Sonu”

karabala

KARABALA, Tarihi Çizgi Roman Alışkanlıklarımızı Yıkacak Galiba