Dünya Star Wars Gününüz Kutlu Olsun!

banner

Bugün tüm dünyada coşkuyla kutlanan Dünya Star Wars Günü! Serinin hayranları için kutsal bir bayram diyebiliriz.

Mutlu bir gün olmasına rağmen koskoca genişletilmiş evrenin yok edilmesinin acısını hala yaşıyoruz. Ancak tamamen de silindi değil canım, o harika hikayeler “Efsaneler” başlığı altında hala satılıyor. Ve biz de bu güzel gün için sizlere o harika kitaplar nelermiş bir gösterelim dedik.

Buyurun okunabilecek en güzel Star Wars kitaplarına;

 

Thrawn Üçlemesi
Timothy Zahn

thrawnStar Wars hakkında bir şeye başlamadan önce önerilecek ilk şey zaten Thrawn olur. Ülkemizde de Arkabahçe yayıncılık tarafından dilimize kazandırılan bu hikayede 6. filmden hemen sonraki olaylara tanık oluyoruz. İmparatorluk defedilmiş, ancak galaksi hala bunun acısını çekmektedir. Yıkım her yere yansımış, galaksinin durumu pamuk ipliğine bağlıdır. Bu sırada Leia, Han solo ile evlenmiş, Luke da kendisinin liderliğinde yeni bir Jedi Düzeni kurma yolundadır. Ancak düşman hala tam olarak bitirilmemiştir.

Bu serideİmparatorluk tarafında yenilgiyi reddeden, sanat aşığı Amiral Thrawn’ı tanıyoruz. Sadece Star Wars evreninin değil, bir çok bilim kurgu serisinde görebileceğimiz en orijinal karakterlerden biridir kendisi. Yeni kurulmuş, temelleri sallantıda olan Cumhuriyete karşı İmparatorluğun kalan güçlerini toplayarak saldırmaya çalışması da işleri rayından çıkartır.

Bu serinin diğer bir güzel yanı ise bizlere Mara Jade karakterini tanıtması. Kendisini o kadar iyi işlemişlerdir ki sanki kendisini 6 filmdir izlemiş gibi severiz. Ana karakterlerin bazılarından daha ana bir karakter olur bizim için.

 

Darth Bane – Yıkım Yolu
Drew Karpyshyn

“İki tane olmalı; ne az ne çok. Biri gücü elinde tutacak, diğeri onu isteyecek.”
Darth Bane, Sith’lerin Kara Lordu

darth baneDarth Bane, filmlerde gördüğümüz bir usta, bir çırak kuralını ortaya çıkartan biri. İlk filmlerden yaklaşık 1000 yıl önce geçen hikayeye Sithler ile Jedilar arasındaki savaşla başlıyoruz. Cumhuriyet ordularından kaçan madenci Dessel de bu savaşta doğal olarak Sithlere sığınıyor. Sith akademisinde eğitim görmeye başlayan Dessel zekası, kurnazlığı, acımasızlığı ve güç üstündeki hakimiyeti ile kısa sürede ustaların ilgisini çekiyor ve yeni kimliğini benimsiyor: Bane.

Ancak tam bir Sith olması için önünde çok büyük bir sınav vardır. Olduktan sonra da çok canlar yakacaktır çok…

Bu kitabı sevmemin en büyük nedeni bizlere Sith öğretileri hakkında şu ana kadar bilmediğimiz bir çok şeyi açıklaması. İki kuralı en önemli gibi görünse de hikayenin akışına kapıldığımızda bu öğrendiklerimiz arasında en küçük şey olarak kalıyor.

Kitap gene Arkabahçe tarafından dilimize kazandırıldı.

 

I, Jedi
Michael A. Stackpole

i-jediDiğer hikayelerden kendini açıkça belli eden bir kitap bu. Luke’un kurduğu Jedi Akademisinde yaşananları farklı bir bakış açısından görme şansımız oluyor burada.

Corran Horn Rogue Squadron’ın elit kuvvetlerinde en iyilerden biridir. Karısı Yeni Cumhuriyet adına gizli bir görevde kaybolur. Corran’sa onu bulmaya and içer. Corran’ın ataları Jedi, güç kullanıcısıdır. Kendisi bunu daha önce görmezden geldiyse de karısı kurtarmak adına içindeki gizli gücü açığa çıkartmaya çalışır. Bunun için ünlü Jedi Akademisine kaydolur ancak Luke’un kullandığı metodlar yüzünden öfkeyle bırakır bu okulu. Ve işi kendisi, bir insan olarak halletmeye çalışır.

Ancak gücün karanlık tarafı böyle insanları daima çeker. Jediları bile çekmiştir. Corran, karısı için gücün karanlık tarafı ve kendisi ile bir kavgaya tutuşur.

Okurken keşke bu da dilimize kazandırılsaydı dediğim kitaplardan biri. Yer yer oldukça edebi olabilecek bu kitap Star Wars adı altında değil de başka bir şekilde çıksaydı eminim bir çok ödüle aday olurdu.

Daha bir çok hikaye var eski Star Wars genişletilmiş evreninde. Okunacak onlarca şey. Deneyin, eminim birileri ilginizi çekecektir. Bu güzel 4 Mayıs Dünya Star Wars Günü adına gelin bir Star Wars hikayesi okuyun.

Kutlu olsun efendim!