Death Note’tan Yeni Bir Macera: Los Angeles BB Cinayetleri

bir-baska-defter-los-angeles-cinayetleri-death-note-takesi-obata-tsugumi-ooba-ust

Death Note’un öncesini anlatan yeni bir “defter” bizlerle: Los Angeles BB Cinayetleri

bir-baska-defter-los-angeles-cinayetleri-death-note-takesi-obata-tsugumi-oobaDünyaca ünlü Japon manga ve anime serisi Death Note, 12 kitaplık serinin ardından sonlanmış ve ardından başarılı bir anime ile hayranlarının karşısına tekrar çıkmıştı. Serideki birçok konuyu açıklığa kavuşturan 13. kitap ile tekrar okurlarına merhaba diyen manga serisininin öncesini anlatan bu yeni macerada “L“i özleyenler hiç şüphesiz çok sevinecekler.

Los Angeles’da geçen ve Mello’nun anlatıcı konumunda olduğu bu yeni öykünün tanıtım metni ise şöyle:

Los Angeles bir dizi seri cinayete sahne oluyor. Ünlü dedektif L, BB Cinayetleri olarak anılan ve belli bir düzen doğrultusunda işlenen bu karmaşık cinayet vakalarını çözmek için iş başında ve Naomi isminde bir eski FBI ajanı da bu tüyler ürpertici cinayetlerin çözülmesi için L’ye yardım ediyor. Ve Death Note’dan alışkın olduğunuz üzere, ne hiçbir şey göründüğü gibi ne de işler giderek kolaylaşıyor. Death Note Bir Başka Defter, heyecan dolu bir polisiye.

Kısa bir süre yine Akılçelen Kitaplar’dan çıkan ve seriyle ufak da olsa bağlantısı bulunan L: Dünyayı Değiştir adlı kitabın üzerinden henüz çok geçmemişken yayınevi bir sürprize daha imza atarak Death Note severleri sevindiriyor.

Nisio Isin tarafından kaleme alınan, editörlüğünü ise Boğaç Erkan’ın üstlendiği kitap okurların ilgisini bekliyor.