Steven Moffat’ın Jekyll’ı Beyaz Perdeye Geliyor

jekyll-ust

Ünlü yapım şirketi Lionsgate, Steven Moffat’ın modern Dr. Jekyll ve Mr. Hyde uyarlamasını sinemaya aktarmaya hazırlanıyor.

Robert Louis Stevenson’ın ünlü romanından Steven Moffat tarafından televizyona uyarlanan Jekyll, Lionsgate tarafından beyaz perdeye aktarılacak. Moffat’ın uyarlaması altı bölümlük bir dizi olarak BBC’de yayınlanmıştı ve baş rolünde James Nesbitt (The Hobbit serisindeki Bofur) oynamıştı.

The Tracking Board’un haberine göre, filmin senaryosunu Cehennem Silahı serisi ve Iron Man 3 filminde de yazarlık yapmış olan Shane Black ve yakında gösterime girecek The Nice Guys (Russel Crowe ve Ryan Gosling oynuyor) filminde onunla birlikte senaristliği üstlenmiş olan Anthony Bagarozzi (ki kendisi de şu an yapım aşamasında olan Death Note filminin senarist ekibinde) ikilisi yazacak.

Gizemli ve korkutucu bir akışla ilerleyen Jekyll dizisi Dr. Tom Jackman’ın hikayesini anlatıyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Jackman, kendine Hyde diyen karanlık ve kötü tarafı ortaya çıktığında her şeyden uzaklaşıyordu. İkinci kişiliğiyle arasındaki ilişkiyi düzeltmek için psikiyatri hemşiresi Kaherine Reimer ile çalışmaya başlayan Jackman’ın iki kişiliği yüz yüze gelemediği için, birbirlerine bıraktıkları notlar aracılığıyla iletişim kuruyorlardı.

Bakalım sinema uyarlaması da dizisi kadar başarılı olacak mı?