J.K. Rowling’in Remus Lupin’i Öldürdüğü İçin Özür Dilediğini Biliyor muydunuz?

remus lupin

J.K Rowling, Harry Potter serisinin son kitabı olan Ölüm Yadigarları’nda sevilen pek çok karakterin hikayesini sonlandırmış olsa da, Remus Lupin’in ölümü serinin hayranları için şüphesiz en üzücü gelişmelerden biri olmuştu. İşte bu sebeple J.K Rowling, Hogwarts Şavaşı’nın ve Remus Lupin’in ölüm yıl dönümü olan 2 Mayıs tarihinde attığı bir dizi Tweet ile hayranlarından özür dilemişti.

Rowling, 18 yıl önce kurgusal “Hogwarts Savaşı”nın gerçekleştiği tarih olan 2 Mayıs’ta attığı Tweet’lerde Fred Weasley gibi popüler karakterlerin ve özellikle de Remus Lupin’in ölümüne atıfta bulunarak “bunu yapmaktan zevk almadığını” belirterek hayranlarından özür diledi.

“Bir kez daha Hogwarts Savaşı’nın yıl dönümündeyiz ve söz verdiğim gibi bir ölüm için daha özür dilemeliyim. Bu yıl : Remus Lupin.”

“Tamamıyla dürüst olmak adına Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nı yazana kadar Lupin’i öldürmeye karar vermediğimi itiraf etmeliyim.”

“Arthur hayatta kaldı, bu yüzden Lupin ölmeliydi. Üzgünüm. Bunu yapmaktan zevk almadım. Editörümün beni ağlarken gördüğü tek an Teddy’nin kaderi karşısındaydı. “

Bu Tweetlerden de anlayacağımız üzere Rowling aslında son savaşta Weasley ailesinin babası, Arthur Weasley’nin ölmesine karar vermiş fakat sonradan fikir değiştirerek Lupin ve karısı Nymphadora Tonks’un hayatları karşılığında onunkini bağışlamış.

remus lupin 2

Serinin film uyarlamalarında David Thewlis tarafından canlandırılan Lupin savaş sırasında  Antonin Dolohov adlı ölüm yiyen, Nymphadora Tonks da Bellatrix Black tarafından öldürülerek arkalarında öksüz kalan oğulları Teddy’i bırakmışlardı.

Rowling ayrıca kendisine Twitter üzerinden Lupin’in “her zaman favori karakteri olarak kalacağını” yazan bir hayranına da “bunun alabileceği en iyi övgü” olduğu cevabını verdi.

Kurgusal karakterlerden bahsediyor olsak da serinin hayranları tarafından sanki canlı birer insanlarmışçasına sevilen ve benimsenen bu karakterlerin ölüm kararlarını vermek Rowling için de büyük bir yük olmuş olacak ki geçtiğimiz yıl Hogwarts Savaşı’nın her yıl dönümünde öldürdüğü bir karakter için özür dileme kararı almış ve ilk olarak Fred Weasley’nin ölümü için özür dilemişti.

Harry Potter evrenindeki en efsanevi arkadaş gruplarından biri olan Çapulcular’ın kurt adam üyesi ve Harry’nin Hogwarts’taki akıl hocalarından biri olan Lupin’in ölümü için Rowling’in dilediği bu özür hayranları için ne kadar tatmin edici olur bilinmez ama Rowling’e Tweet atan hayranının da dediği gibi Remus Lupin serinin pek çok okuru için popülerliğini ve gönüllerdeki yerini korumaya devam edecek gibi görünüyor.

Peki bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Yazarların, kitaplarını yayımladıktan yıllar sonra böyle açıklamalar yapması doğru bir tutum mu? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

J.K. Rowling’in Yeni Kitabından “Remus Lupin Hakkında Bilinmeyenler”

4 Yorum

Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir