8. Kocaeli Kitap Fuarı Bugün Başlıyor!

8 kocaeli kitap fuari

8. Kocaeli Kitap Fuarı, bugün saat 11.00’de düzenlenecek törenle kapılarını açıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı, 14 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi HASAN Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla açılacak. Törenin onur konuğu Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün sahibi Dr. Mehmet Genç olacak. Bu yıl 270 yazar, 380 yayınevi, 48 sahaf ve 67 STK’nın katılımıyla 500’ün üzerinde söyleşinin gerçekleştirileceği 8. Kocaeli Kitap Fuarı, 14-22 Mayıs tarihlerinde 10.30-21.00 saatleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde kitapseverlerle buluşacak.

8 kocaeli kitap fuari 2

Geçen yıl 664 bin 476 kitapseverin ziyaret ettiği Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu yıl 15 bin yazarın elinden çıkan 1 milyon kitap, stantlarda okurseverleri bekleyecek. Yerli ve yabancı akademisyen, araştırmacı ve yazarların katılımıyla yapılacak Medeniyetler İttifakı Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak olan Kocaeli Kitap Fuarı, 8. yılından itibaren Kocaeli ve Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası bir mahiyet kazanmayı hedefliyor.

Öta yandan fuarda yapılacak bazı söyleşi ve panelleri işitme engelliler de dinleyebilecek. Fuarda belirlenen tarihteki söyleşi ve panellerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)’nın işaret dili öğretmenleri görev yapacak. İşitme engelli vatandaşlar, fuarın açılış günü olan 14 Mayıs’ta Ayşe Kulin söyleşisinde, “Ataol Behramoğlu-Haluk Çetin Şiir ve Şarkılar” etkinliğinde ve Sadık Yalsızuçanlar, Hayati İnanç, Ahmet Maranki, Sema Maraşlı, Engin Noyan, Ahmet Taşgetiren, Banu Avar, Zahide Yetiş, Ahmet Ümit, Hanefi Avcı, Mustafa Armağan, Şermin Çarkacı söyleşilerinde işitme engelli vatandaşlar için işaret dili öğretmenleri görev yapacak.

Tanıdığımız birçok yayınevinin katılacağı Kocaeli Kitap Fuarı ile ilgili etkinlik ve iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.