G.R.R. Martin, Winds Of Winter İçin Yeni Bir Bölüm Paylaştı

winds-of-winter-arienne

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi’nin yazarı George R.R. Martin, uzun zamandır beklenen altıncı kitabı Winds Of Winter için yepyeni bir bölümü okurlarıyla paylaştı.

Özellikle Game Of Thrones dizisinin yayınlanması ve dünya çapında popülerleşmesinin ardından hemen hemen herkes serinin altıncı cildi Winds Of Winter’ı (Kış Rüzgârları) merakla beklemeye başladı. Yıllar geçti, dizinin sezonları bir bir geride kaldı ve sonunda kitaplara yetişip onları arkada bıraktı. Ancak kitap bir türlü bitmek, çıkmak bilmedi.

G.R.R. Martin önce kitapla ilgili örnek bir bölüm yayınladı, ardından romanı zamanında bitirmek için kolları sıvadığını ilan etti, fakat tüm bunlara rağmen bunu başaramadı. Sonunda altıncı kitabın dizinin altıncı sezonundan sonra çıkacağını bildirmek ve hayranlarından özür dilemek zorunda kaldı. Ama güzel haberleri de yok değildi:

Altıncı kitapta dizide kesinlikle göremeyeceğiniz sürprizler var. Bunun sebebi oldukça bariz, çünkü kaleme aldığım olaylar dizide ölen ama kitapta hâlâ hayatta olan karakterlerle alakalı. Yani dizide bunu gerçekleştirmeleri maalesef imkânsız, çünkü henüz öldürmediğim karakterleri öldürdüler.

Geçtiğimiz gün de bu sözünü doğrularcasına sitesinde kitabından yeni bir örnek bölüm yayınladı ünlü yazar. Bu sefer dizide yer alamayan Arianne Martell’in gözünden şahit oluyoruz olaylara. Ayrıca dizi de ölüp de kitapta hâlen yaşayan karakterlerin adının geçmesi de pek bir manidar.

Örnek bölüme buradan ulaşabilirsiniz.