Neil Gaiman’ın Bir Eseri Daha Dilimizde: “Çu’nun Bir Günü”

cu-nun-bir-gunu-ust

Sırtlan Kitap bizleri bir başka resimli Neil Gaiman kitabıyla daha buluşturuyor.

Daha önce Babamı İki Japon Balığı ile Takas Ettiğim Gün ve Duvarların İçindeki Kurtlar adlı iki resimli Gaiman öyküsünü yayınlayan Sırtlan Kitap, bu defa daha küçük yaştaki okurları sevindirecek ve her yaştan okuru mutlu edecek bir başka eseri dilimize kazandırdı: “Çu’nun Bir Günü

cu-nun-bir-gunuGaiman’ın Panda Çu ve onun koca hapşırığıyla ilgili bize anlatacağı tatlı mı tatlı bir öyküsü var! Üstelik Panda Çu ile bu ilk maceramız, çünkü Gaiman Çu’nun Günü ile bırakmıyor bu seriyi.

Peki Çu ve hapşırığının bize anlatacağı şey ne? Bakın tanıtım metni durumu nasıl açıklıyor:

Çu, kocaman hapşırığıyla küçücük bir pandadır. Çu hapşırdığında, kötü şeyler olur. Çu bugün hapşıracak mı? En küçük çocukların bile, büyük şeylere sebep olabileceğini gösteren, sesli okumak için mükemmel bir hikâye. Ödüllü yazar Neil Gaiman ve ünlü illüstratör Adam Rex’ten Panda Çu’nun maceraları başlıyor!

Çu’nun maceraları yurtdışında oldukça meşhur. Ama Kayıp Rıhtım takipçileri de bu kitaba pek yabancı sayılmaz. Yazar Emel Kosi daha önce Çu’nun Günü ve ikinci kitap olan Çu’nun Okulda İlk Günü eserlerini bizler için incelemişti.

Sırtlan Kitap tarafından basılan eserin çevirisi daha önce Babamı İki Japon Balığı ile Takas Ettiğim Gün ve Duvarların İçindeki Kurtlar adlı Gaiman kitaplarını da çevirmiş olan Sima Özkan Yıldırım’a ait. Resimleyense Adam Rex. Eh, sıra geldi rafta yepyeni bir yer açmaya.