Orjinal Space Jam’in Yönetmeni Hem Yapımcıları Hem de Basketbol Yıldızlarını Eleştirdi

space-jam-ust

İlk Space Jam’in yönetmeni Joe Pytka, filmi yeniden çekecek yapımcıları uyardı. Kendisi bu fikirden hiç de memnun değil.

Çizgi dizi kahramanlarımızı dönemin en büyük basketbol yıldızı Michael Jordan ile birleştirerek kalbimizi vurmaktan delik deşen eden Space Jam’i unutmak ne mümkün? Bir yandan Buggs Bunny ve Looney Tunes ahalisini çizgi dizi dışında, gerçek insanların yer aldığı bir filmde görmüştük. Diğer yanda, basketbol oynuyorlardı! Hem de Michael Jordan ile birlikte!

Geçtiğimiz günlerde Space Jam 2 için LeBron James’in kadroya katıldığını duyurmuştuk. Üstelik başarılı basketbolcu çok uzun zamandır bu filmde yer almak istediğini söyleyip duruyordu. Böylece Space Jam efsanesi, bir başka efsaneyi daha ağırlayacak bir şekil almış oldu. Fakat ilk filmin yönetmeni Joe Pytka bu durumdan pek de memnun değil.

Pytka, The Hollywood Reporter’a verdiği demeçte yapımcılara şöyle seslendi:

Bunu yapmayın. Felaket olacak. Michael Jordan dünyadaki en büyük yıldızdı. Biz Space Jam’i yaptığımızda harika bir oyuncular ve eski oyuncular fırtınası vardı: Larry Bird, Charles Barkley ve Patrick Ewing. Hepsinin filmi tamamlayan bir karakteri vardı. Şu anda etrafta bunlardan hiç yok.

Pytka’nın bu yorumu sadece 2. filmin yapımına değil, şu anki basketbol yıldızlarına da bir eleştiri niteliği taşıyor. Ama bu eleştirinin filmin yapımını engelleyebileceğini düşünmüyoruz. Siz ne dersiniz?