“Elric: Uyuyan Büyücü” Ön Siparişte!

uyuyan-buyucu-ust

Elric Serisi’nin üçüncü cildi Uyuyan Büyücü bu hafta sonu raflarda.

İthaki Yayınları, ilk kez basıldığı günden bu yana diğer birçok fantastik edebiyat eserine ilham kaynağı olmuş olan Elric Destanı’nı bir bir Türk okuyucusuyla buluşturmaya devam ediyor! Bilindiği gibi yıllar evvel Altıkırkbeş Yayınları tarafından Türkçeye çevrilmiş Elric kitaplarını artık sahaflarda dahi bulmak imkânsız hale gelmişti.

Geçtiğimiz aylarda ise İthaki Yayınları bizleri önce serinin özel bir baskısının yeni bir çeviriyle yayınlanacağı haberiyle müjdelemiş, daha sonra da serinin ilk iki kitabı olan Ruh Hırsızı ve Tanelorn’u Kurtarmak’ı kısa bir süre içinde ardı ardına basarak bizleri mutluluğa gark etmişti.

Şimdi ise serinin yaratıcısı Michael Moorcock tarafından “nihai edisyon” olarak tanımlanan bu özel serinin üçüncü kitabı Uyuyan Büyücü okuyucusuyla buluşmaya hazırlanıyor!

uyuyan-buyucuFantastik edebiyatta hiçbir karakterin yapamadığını yapan, takipçisi eserleri kökten etkileyen yegâne karakter: Moorcock’ın fiziksel olarak zayıf, zihinsel olarak sorunlu, bir uyuşturucu bağımlısı gibi kılıcına tutkun, rock’n’roll tarzı anti-kahramanı Elric!

Michael Moorcock’ın yarattığı efsanevi karakter Melniboneli Elric, serinin üçüncü kitabı Uyuyan Büyücü’de Kaos ile Düzen’in gittikçe yaklaşan savaşında ateşten tanrılarla, güçlü büyücülerle, cehennemden gelen iblislerle; ölümün ve yaşamın kıyısında mücadele ettiği bu zor ve heyecanlı yolculuğunda tüm bu düşmanlar arasındaki en büyük düşmanıyla karşılaşıyor… Kendisiyle.

Usta yazar Michael Moorcock’ın daha önce Moorcock koleksiyonlarında yayımlanmayan “Ve Büyük İmparator Eğitimini Böyle Aldı…” adlı hikâyesi de ilk olarak Uyuyan Büyücü’de huzurlarınıza çıkıyor.

“Beyaz yüzlü iblis, cehennemden gelmiş ölü şeyin başında durdu. Kızıl gözleri öfkeyle parlıyordu. Soluk ağzını açtı ve vahşice kahkaha attı. Kollarını havaya savurdu. Rün kılıcı kara ve korkunç bir alevle yanıyor, Kaos Lordları’na sözsüz, coşkulu bir çığlıkla sesleniyordu. Birden sessizlik çöktü. Sonra Elric başını eğdi ve ağlamaya başladı.”

“Aranızda Moorcock’ın kitaplarını ilk defa okuyacak olanlara imreniyorum. Bu kitaplar tüm bir edebiyat türünü değiştirmekle kalmadı, aynı zamanda hayalci bir nesli de derinden etkiledi.”
-Holly Black, Spiderwick Günceleri ve Buzkentin En Soğuk Kızı kitaplarının yazarı-

“Fantastik kurgu ile ilgileniyorsanız, Michael Moorcock okumak zorundasınız. Tek başına tüm türü değiştirdi: O bir dev.”
-Tad Williams-

Çevirisini Barış Tanyeri’nin üstlendiği kitap 21 Mayıs 2016 tarihinden itibaren raflarda olacak. O tarihe kadar ise kendisini İdefix veya İlknokta gibi sitelerden ön sipariş etme imkânına sahipsiniz.

Şimdiden keyifli okumalar dileriz!