Söylenti: DC Comics’in Yeni Joker’i Ortaya Çıktı

joker-rebirth

DC Comics, Rebirth değişimi kapsamında bizleri Jared Leto’ya benzeyen yeni bir Joker’le buluşturmaya hazırlanıyor olabilir.

DC Comics bu senenin başlarında Rebirth adlı bir değişim geçireceğini ve çizgi romanlarına yeni bir soluk getireceğini söylediğinde aklımıza iki ihtimal gelmişti: Ya serileri bir kez daha sıfırlayacaklardı, ya da çizgi-romanlardaki karakterlerin görünüşünü ve geçmişini filmlere uyduracaklardı. Görünüşe göre cevabımızı aldık gibi…

Firmanın çizerlerinden Rafael Albuquerque, dün gece Batman #1 için Instagram hesabında bir çizim paylaştı. Batman’i son zamanlarda olduğu gibi daha iriyarı, biraz daha Dark Knight Returns tarzı görüyoruz yine. Joker ise… eh, hık demiş Jared Leto’nun Suicide Squad filmindeki rolünün burnundan düşmüş. Saçları, zayıf yapısı ve yüzüyle ta kendisi. Tek eksiği dövmeleri ve demir dişleri gibi gözüküyor.

Akıllarda soru işareti bırakan tek konu çizimin altında “varyant kapak” ibaresinin bulunması. Yani bu öylesine bir eskiz de olabilir pekâlâ. Ancak Harley Quinn’in kendine ait çizgi romanı için yayınlanan çizimlere ve resmi kapağa baktığımızda da Margot Robbie’nin bize el salladığını görüyoruz.

harley-quinn-rebirth

Saçlarının rengine ve kıyafete özellikle dikkat. O nedenle yeni Joker’imizin bu olma ihtimali çok ama çok yüksek.

Ne düşünüyorsunuz? Sizce yerinde bir değişim mi bu? DC’nin film ve çizgi-roman evrenlerini benzeştirmesi yerinde bir hareket mi? Yoksa gereksiz mi?