Stephen King Kara Kule’yle İlgili Devasa Spoiler Mı Verdi?

The-Dark-Tower_comic-book-cover

Dün Twitter’da Kara Kule serisiyle ilgili bir görsel paylaşan Stephen King, hem görseldeki yazıyla, hem de tweet’e yazdıklarıyla filme dair devasa bir spoiler vermiş olabilir.

Şimdi en baştan uzun uzun uyaralım: Eğer seriyi henüz okumadıysanız, şu anda okuyor ve sonuna doğru gidiyorsanız, okumayı düşünmüyor ama filmleri seyretmek için bekliyorsanız, konuyu az çok biliyor ama filmin sonunun sürpriz olmasını istiyorsanız, bu haber size göre değil.

Son kez uyaralım, serinin sonuna dair bir şeyler okumak istemiyorsanız, hâlâ çok geç değil.

Silahşor Roland’ın, Kara Kule’ye ulaşıp Kızıl Kral’ı durdurma çabasını anlatan serinin sonu, takipçilerin büyük bir kısmını üzmüştü. Böyle olacağını tahmin eden Sai King de, kitabın sonsözünü son bölümden önceye koyarak, istersek okumayabileceğimiz konusunda bizi uyarmıştı. Bu serinin bir yolculuğa benzediğini, sadece vardığımız yerde değil, oraya varana kadar geçirdiğimiz yolda da keyif almamızı salık vermiş olmasına rağmen yine de bazı hayranların tepkisinden kurtulamamıştı.

İşte bu son, Roland’ın Kule’ye vardığında aslında hiçbir şey yapamamış olmasından kaynaklanıyordu. Çünkü Roland, nihai amacına ulaşabilmek için Eld’in Borusu’nu çalmalıydı, ama boruyu çok uzun zaman önce kaybetmişti. Uzun zaman derken gerçekten uzun bir zamanı kastediyoruz, çünkü bu olay ilk kitabın bile öncesinde, Jericho Tepesi Muharebesi’nde olmuştu.

Bu noktada Roland, hiçbir şey hatırlamaz bir halde olayların başladığı yere, yani Siyahlı Adam’ın peşinde olduğu çöle ışınlanıyor ve bütün serüveni baştan yaşamak zorunda kalıyordu. Bu ucu açık ve aslında pek bir yere varmayan son, serinin pek çok hayranını kızdırmış ve üzmüştü.

Şimdi… işin asıl heyecanlı kısmı geliyor. Silahşor’un bu serüveni kaç kez yaşadığını, arayışının hiçbir zaman sona erip ermeyeceğini bilmiyoruz. Ancak Stephen King’in Twitter’da paylaştığı görsel ve yazdığı şeyler bu sefer bu maceranın son kez yaşanacağını hissettiriyor.

 

Kara Kule artık çok yakın. Kızıl Kral bekliyor. Roland yakında Eld’in Borusu’nu kaldıracak. Ve onu çalacak.

Bu, Kara Kule filminin bir uyarlama değil de serüvenin devamı, hatta sonu olduğu anlamına gelebilir mi? Çünkü eğer öyleyse filmde farklı ten rengine sahip oyuncular da başta olmak üzere her şey feci derecede mantıklı bir hâle geliyor! Idris Elba, Roland’ın bu kısır döngüdeki farklı bir versiyonu olabilir! Kitapta olmayan şeyler görecek olmamız da pekâlâ mümkün, ki hem King hem de yapımcılar ara ara bunun sinyalini vermişlerdi.

Hepsinin cevabını önümüzdeki şubat ayında keşfedeceğiz.