Arkabahçe Kaldığı Yerden Devam

flash-daredevil-iron-man

Arkabahçe Yayıncılık Daredevil, Flash ve Iron Man serilerine hız kesmeden devam ediyor.

90’lı yıllarda Büyük Mavi, daha sonrasında 1N Comics, ardından da Arkabahçe Yayıncılık’a dönüştü Ahmet Kocaoğlu’nun çizgili serüveni. Değişmeyen tek şeyse içindeki çizgi roman aşkı oldu. Ne mutlu! Bugün bu kalitede ve bu boyutlarda, tamamı renkli çizgi romanlar okuyabiliyorsak bunu onun açtığı yola borçluyuz desek kimse alınmaz sanırım.

Arkabahçe Yayıncılık bu ay da dur durak bilmeden bizleri severek takip ettiğimiz üç serinin devam ciltleriyle buluşturdu.

Daredevil #6 – Mahallenin Kralı

daredevil-6“Korkusuz,” Hell’s Kitchen’ın tamamının kontrolünü ele geçirirken eşini elden kaçırır. Yıllarca süren çatışmalardan sonra Daredevil, en sonunda Kingpin’i kesin olarak yenilgiye uğratır. Daredevil, en büyük düşmanı sahneden çekilince kendisini yeni Kingpin ilan eder. DD’nin eski mahallesi… ve onun hükmüne karşı çıkacak kadar aptal olan hakkındaki planları nedir?

Çizgi roman dünyasının en çok övülen yaratıcı ekibi Brian Michael Bendis ve Alex Maleev sunar.

Iron Man – Stark Yükseliyor # 5

stark-yukseliyor-5Kahramanların hüküm sürdüğü bir çağda Tony Stark’ın sıradaki hamlesi ne olacak?

Tony Stark, Stark Resilient adında yeni bir şirket kurarak tekrar işine geri döner. Onun iş başı yaptığını gören generallerin keyfineyse diyecek yoktur! Fakat Stark’ın son nesil silahlarını alabilmek için sıraya geçen bu heyecanlı alıcıların hevesleri Stark Industries’in silah üretmeyi bıraktığını öğrenmeleriyle kursaklarında kalır. Stark Resilient’in kuruluş amacı masum insanlara karşı kullanılacak silahlar üretmek değil de onlara hayatlarını kolaylaştıracak teknolojiler sunmaktır. Fakat Stark rakip bir şirketin çoktan harekete geçtiğinden habersizdir.

İsimleri tanıdık bir ana-kız Detroit Çelik adını verdikleri bir robotla piyasadaki boşluğu doldurmaya hazırlanmaktadır. Bu maksatla Demir Adam’ın en azılı düşmanlarından birini de işin içine katmaktan çekinmeyerek uluslararası ve tehlikeli bir entrika çevirmeye başlarlar.

Flash – Flashpoint Yolunda

flash-point-yolundaHer şey değişti.

İşte oldu… Flashpoint’i ortaya çıkaran hadiseler gerçekleşmeye başladı ve DC evreni artık temelli olarak değişecek!

Bir şey geliyor; bu gelenin zamanın akışı üzerindeki tesiri öyle yıkıcı ki, gençlerin bir anda yaşlanıp ölmesine neden olabiliyor. Kısa süre önce Flash olarak geri dönen Barry Allen, Central City Adli Tıp Uzmanı olarak bu cinayetleri çözmeye çalışırken şehre yeni bir kahraman daha gelir. Bu kahramanın adı Hot Pursuit olup Sürat Kuvveti’yle çalışan motosikletiyle tarihteki en büyük zaman anomalisini bulmak için yollara düşmüştür; ama Hot Pursuit, gözünü Flash’ın akrabalarından birine dikince Barry hem onu durdurup hem de zamanı yaklaşan bu felaketten kurtarabilecek midir?

Daredevil’ın çevirisi Burç Üner’e, Iron Man ve Flash’in ise Cem Demirkan’a ait. Tüm ciltler şu anda satışta.