Attila İlhan Anısına “Edebiyat Ödülleri” Düzenlenecek

attila ilhan edebiyat odulleri

Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın da desteğiyle ödüllü bir şiir ve roman yarışması düzenliyor.

10 yıl önce aramızdan ayrılan ünlü şair, romancı, düşünür, gazeteci, senarist ve eleştirmen Attilâ İlhan, bu yıldan itibaren her yıl “Attila İlhan Edebiyat Ödülü” ve “Vakıf Özel Teşvik Ödülü” ile anılacak.

Yarışma kapsamında 2015 yılında yayımlanmış bir şiir kitabı ve bir romana “Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü” ve 30 yaş altı kadın yazarlara da ilk roman ve ilk şiir kitabı için “Vakıf Özel Teşvik Ödülü” verilecek.

2008 yılında İlhan ailesi tarafından kurulan Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenecek olan Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri yarışması ile, ünlü yazarın her eserinde yansımaları bulunan ‘ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme’ misyonuna layık olacak eserlerin desteklenmesi hedefleniyor. Ayrıca rahmetli Attilâ İlhan’ın hayattayken yaptığı gibi gençleri, kadın şair ve romancıları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Onursal Başkanlığı Doğan Hızlan tarafından üstlenilen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin, iki ayrı dalda iki ayrı jürisi bulunuyor: Başkanlığını Mehmet Eroğlu’nu üstlendiği Roman Seçici Kurulu’nun üyeleri Asuman Kafaoğlu Büke, İnci Enginün, Ülkü Karaosmanoğlu ve aile adına Ali Cem İlhan. Şiir Seçici Kurulu’nun başkanı ise Metin Celal; üyeler Cahit Koytak, Haydar Ergülen, Hüseyin Yurttaş ve aile adına Kerem Alışık.

Yarışmaya katılacak şair ve yazarlar kitaplarını 10 nüsha halinde, 15 Haziran Çarşamba günü akşamına kadar İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’na teslim etmeleri gerekiyor. Vakfın adresi ve ödül şartnamesi ise internet sitesinde yer alıyor.

Ödül kazanan eserler seçici kurulların değerlendirmesinin ardından 2016 Kasım ayı içinde açıklanacak.