FABİSAD – Anka Etkinlikleri’nde Bu Ay: Ezel Akay ile Türkiye’de Yeni Fantastik Evrenler ve Sinema

fabisad anka 1 ezel akay

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından, farklı bilgi alanlarının kesişim noktalarında öğrenmeye ve tartışmaya açık bir iletişim ortamı oluşması için başlattığı Anka Etkinlikleri’nde söyleşi verecek ilk isim Ezel Akay oldu.

Türkiye’nin Fantastik, Bilimkurgu ve Korku üreticilerinin bir araya geldiği, bu türlerin ülkemizdeki gelişimini, daha nitelikli eserlerin ortaya çıkmasını ve hayal gücünün öneminin anlatılmasını amaçlayan Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD), farklı bilgi alanlarının kesişim noktalarında öğrenmeye ve tartışmaya açık bir iletişim ortamı oluşması için Anka Etkinlikleri’ne başlıyor. Bu etkinliğimiz, yenilikçi ve yaratıcı fikirlerin uygulamaya geçtiği buluşma ortamı Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleşecek.

İlk etkinlik Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, 7 Kocalı Hürmüz, Neredesin Firuze gibi filmleriyle tanıdığımız Yönetmen Ezel Akay ile başlıyor. Ezel Akay 28 Mayıs Cumartesi günü saat 13:00‘da Türkiye’de Yeni Fantastik Evrenler ve Sinema söyleşisi ile Türkiye’deki fantastik kurgunun durumunu ve sinemadaki yansımaları üzerine konuşacak.

Merve Çay‘ın koordinatörlüğündeki etkinliğin facebook adresine buradan ulaşabilirsiniz. Katılım ücretsizdir.

Anka Etkinlikleri’nde gelecek aylar

Gelecek etkinliklerimizde; ana akım edebiyatta saygın bir yere sahip olan yazarlar, dünyada en saygın çizgi roman şirketlerinden Marvel ve DC Comics gibi dev markalarda imzaları olan çizgi roman çizerleri, saygın ve tanınan eleştirmenler, yüzbinlerce oyuncusu olan bilgisayar oyunu yaratıcıları, beyazperdede tanınan yönetmenler, senaristler ve geniş bir yelpaze içinde pek çok sanat dalının üreticilerikonuşmacı olarak yer alacak.

Katılacak tüm okurlarımıza şimdiden keyifli seyirler diliyoruz!