Çevrimdışı İstanbul Dergisi #2 Çıktı!

ust-cevrimdisi2

İki aylık edebiyat dergisi Çevrimdışı İstanbul‘un Mayıs-Haziran 2016 tarihli yeni sayısı çıktı!

Daha önce ilk sayısının çıkacağını müjdelediğimiz Çevrimdışı‘nın, yeni sayısı yine dopdolu. 2. sayılarında iki ayrı dosya konusu var: Queer: Ütopyaya Adım Atmak ve Kemal Özer.

cevrimdisi-istanbul2

Öyküde Gürgen Öz, Gül Yıldız, Aslı Tohumcu, Lâl Hitay, Anıl Mert Özsoy, Nehir Yılmaz, Fatih Külahçı, Ayşe Özlem İnci, Ege Görgün, Oğuz Dinç, Melike İnci‘yi gördüğümüz Çevrimdışı İstanbul’un şiir kısmı da oldukça kalabalık.

Uğur Aktaş, Nurduran Duman, Neslihan Yalman, Kadir Aydemir, Sema Enci, Gökhan Arslan, Mustafa Atapay, Onur Caymaz, Gonca Özmen, Efe Duyan, Ömer Turan, Selahattin Yolgiden, Yaprak Öz, Mehmet Can Acer, Bülent Karslıoğlu, Gökçenur Ç., Betül Dünder ise dergide şiirleriyle yer alıyor.

Dosya konuları üzerine, bakalım tanıtım bültenlerinde neler demişler:

İki aylık edebiyat dergisi Çevrimdışı İstanbul’un ikinci sayısında iki dosya konusu yer alıyor. Birincisi dosya konusu olan Queer: Ütopyaya Adım Atmak, dergide Edebiyatta, Sanatta ve Mimaride Queer Okumalar altbaşlığı ile yer alıyor. Amy Marie Spangler, dosyaya adını veren Queer: Ütopyaya Adım Atmak; Gökçen Ezber “Dünyaya Uyumsuzluğun” Queer Dizeleri: Arkadaş Zekai Özger; Ürün Şen Sönmez Queer Teori ve Türk Romanı; Alex Matosoğlu, Alan Hollighurst’ün Başlıca Romanlarındaki Eşcinsel Karakterler, Öznur Karakaş, Braidotti’nin Butler Eleştirisi: Cinsel Farkta Israr Üzerine; Levent Şentürk, Queer Zumthor: Vals Kaplıcası Üzerine; Bade Osma Erbayav, CAROL: Lezbiyen Aşka Dair Bir Noel Şarkısı; Çiğdem Zeytin, Bowie: Cinsiyetler Üstü Bir İkon; Fisun Yalçınkaya, Aşk ve Güzelliğin Kanatlarıyla; Şakir Özüdoğru ve A. Emre Cengiz’in Yakın Dönem Edebiyatından 3 Şair Portresi; Rafet Arslan, Geleceğin Anahtarı Varoşlarda Kitli yazılarıyla yer alırken, A Midsummer Night Press yayınlarının kurucusu olan Lawrence Schimel ile Queer Edebiyat ve Yayıncılığı Üzerine bir söyleşi ve bir şiir seçkisi yer alıyor. Bu sayıda dosyaya eşlik eden soruşturmanın sorusu “Queer Kahramanınız Kim?

Kemal Özer dosyasında ise, Deniz Durukan, hiç yayınlanmamış bir söyleşiyle, Şeref Bilsel Kemal Özer Şiirinde Üç Dönem yazısıyla; Efe Duyan, Ayın Öteki Yüzü: Çevirmen Olarak Kemal Özer incelemesi ile yer alıyor.

Kitapçılardan, D&R’lardan ve çevrimiçi kitap satış sitelerinden dergiye ulaşmanız mümkün.