Game of Thrones Yapımcıları Pazar Günü Yayınlanan Bölüm İçin Özür Diledi

hodor

Game of Thrones’un yapımcıları  David Benioff ve D.B. Weiss, ufak bir videoyla katıldıkları televizyon programında dizinin yayınlanan son bölümüyle ilgili bir özür dilediler. Fakat işin ilginç yanı, bu özür direk olarak aklınıza gelen ilk olayla ilgili olarak dilenmiş sayılmaz.

Spoiler Uyarısı: Bu haber Game of Thrones’un 6. sezon 5. bölümü “The Door”u daha izlememiş okurlar için keyif kaçırıcı bazı bilgiler içermektedir. Hala bölümle ilgili spoilera maruz kalmamış şanslı azınlığa dahilseniz yazıyı okumayı bu noktada bırakmanızı ve bölümü izleyene kadar insanlıktan ve internetten olabildiğince uzaklaşmanızı tavsiye ederiz.

Salı günü canlı olarak yayınlanan “Jimmy Kimmel Live” adlı programda boy gösteren  Game of Thrones yapımcıları David Benioff ve D.B Weiss, Hodor’un Bran Stark’ı korumak için hayatını kaybettiği 6. sezon 5. bölümle ilgili olarak serinin sadık ve ağırbaşlı hayranlarına en içten özürlerini sundular. Bölümde aynı zamanda dizideki en büyük sırlardan birinin çözülmesine de tanıklık ederek Hodor’un aklını kaybedip sürekli aynı kelimeyi yinelemesine sebep olan travmanın arkasında Bran’ın geçmişe gidebilme yeteneğinin olduğunu ve Hodor’un tam manasıyla ne anlama geldiğini öğrendik.

Fakat yapımcıların bölümle ilgili olarak özür diledikleri konu Hodor’un ölümü değildi. Bu ölümün onlar için o kadar da büyük bir yük olmadığını, “Pek çok ana karakter öldürdük,” diyerek belirten Benioff onları vicdan azabına sürükleyen asıl durumun “Şu andan itibaren her kapıya yönelişinizde arkanızdan ‘Hodor’ diye bağıracak olan aptallar,” olduğunu söylüyor.

İnsanların ne kadar sinir bozucu olabildiğini unutmuşuz,” derken üzeri para tomarlarıyla dolu bir koltukta oturan Weiss de, onu onaylayan Benioff da, “Böyle olacağını tahmin edememiştik,” diye ekleyerek yarattıkları bu canavarın farkında olduklarını belirtiyorlar.

Başkalarına Hodor diye bağırmadıkları vakitlerde Hodor’un bir akgezen olarak dönüp dönmeyeceğini tartışan hayran tayfası ise büyük bir merakla sonraki bölümlerde gerçekleşecek olan ana kahraman katliamlarını beklemeye başladılar bile. Yapımcıların programa yaptıkları bu mizah dolu katkının tamamını ise aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.