The Man From Earth’ün Devam Filmi Yolda

Man-From-Earth

2007 yapımı kült bilimkurgu filminin devamında yönetmen Richard Schenkman ile beraber David Lee Smith de ‘John Oldman’ rolüyle geri dönecek.

9 sene bir filmin kült sayılabilmesi için oldukça kısa bir süre aslında, ama gelgelelim bilimkurguyla ilgilenip de The Man From Earth’ü (Dünyalı) duymayan sinema izleyicisi de pek yoktur. Yalnızca 200.000 dolar bütçeyle ve 11 oyuncuyla çekilen bu film ilk çıktığında çok ses getirmese de zamanla kulaktan kulağa yayıldı ve birçok kişinin favorilerinden oldu.

İsmi The Man From Earth: Holocene (Holosen) olan devam filminin yönetmenlik koltuğunda yine Richard Schenkman var. İlk filmde de yer alan David Lee Smith ve William Katt’e Vanessa Williams, Sterling Knight, Brittany Curran, Carlos Knight, ve Akemi Look eşlik edecek.

Bildiğiniz gibi neredeyse tamamı bir odada geçen The Man From Earth bütün gücünü Jerome Bixby’nin yazdığı mükemmel senaryodan alıyordu. Maalesef bu senaryo 1998 yılında hayatını kaybeden Bixby’nin son eseriydi. Schenkman ve yapımcı Eric D. Wilkinson’ın yazdığı hikayeden uyarlanan Holocene’nin senaryosunu ise Jerome Bixby’nin oğlu Emerson Bixby ile Schenkman kaleme almış. Emerson Bixby aynı zamanda filmin yapımcılarından da biri.

Richard Schenkman filmle ilgili şunları söylemiş:

İlk film viral bir olay haline geldiğinden beri insanlar bunu soruyorlardı. Yıllar boyunca, uzun sürecek bir seri yaratma hedefiyle bu holocenesenaryonun üzerinde çalıştım. Gerçekten yetenekli birçok kişiden yardım aldım, dünyanın her tarafındaki hayranlar da müthiş bir destek verdiler. Uzun bir yol oldu, ama şu an çekimlere başlıyoruz ve daha fazla heyecanlı olamazdım.

2017’de vizyona girmesi planlanan The Man From Earth: Holocene’nin konusun ne olacağı hala belli değil. Elimizdeki tek ipucu filmin adı: Holosen, yani buz devrinin bitmesinden günümüze kadar olan ve insanların yerleşik hayata geçiş yaptığı dönemi kapsayan jeolojik devre.

The Man From Earth’ün daha en başta bir devama ihtiyacı olup olmadığı tartışılabilir, ama madem böyle bir çalışma var umarız ilk filmin ağırlığını taşıyabilen bir yapım olur.