Stan Lee, “Nazi Captain America” Fikrine Sıcak Bakıyor

stan-lee-cap-hydra

Marvel Comics’in efsane isimlerinden Stan Lee, Captain America’nın aslında bir Nazi ajanı olması fikrini beğendiğini belirtti.

Marvel çizgi romanlarını bugün olduğu yere getiren ve Steve Ditko, Jack Kirby, John Buscema gibi isimlerle birlikte Fantastik Dörtlü, Silver Surfer, Thor, Iron Man ve Spider-man başta olmak üzere pek çok ünlü kahramanın fikir babası olan Stan Lee, Captain America’nın bir Hydra ajanı olması fikrini o kadar da kötü bulmadığını dile getirdi.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta Steve Rogers uzun bir aradan sonra gençliğine yeniden kavuşup kostümünü kuşanmış, ancak hiç beklenmedik bir şekilde aslında hep gizliden gizliye bir Nazi casusu olduğunu dile getirerek hayranlarını şok etmişti.

Bu konuyla ilgili fikri sorulan 93 yaşındaki Stan Lee, her zamanki gibi en mantıklı cevabı vermiş:

Gerçekten de çok zekice bir fikir; onun bir çifte ajan olarak düşünebilir miydim bilmiyorum, ama bu fikir sizi meraklandırıyor. Size çizgi romanları okutacak bir düşünce bu, muhtemelen bunun üzerine bir film bile çekerler. O nedenle bunda bir hata bulamıyorum… Çılgınca olduğunu biliyorum ama gerçekten de iyi bir fikir.

Eh… Steve Rogers Captain America #1’in şu aralar adından en çok bahsettiren ve en çok okunan çizgi romanlardan biri olduğu düşünülürse Stan Lee’nin haksız olduğunu söylemeyiz. Kötü bir fikir olabilir, ileride oldukça zekice bir şeye dönüşüp efsane bir maceraya da dönüşebilir, ya da hiç olmamış bile sayılabilir ama şurası kesin… çizgi romanı sattırıyor. Zaten Marvel için de asıl amaç bu değil mi?