Pacific Rim 2’nin Başrolü John Boyega’ya Emanet

john_boyega

Star Wars: Güç Uyanıyor’la yıldızı parlayan İngiliz oyuncu, Pacific Rim’in devam filminde başrolde olacak.

2013’te Guillermo del Toro’nun yönetmenliğinde çekilen ilk Pacific Rim’in herkesi memnun etmediği bir gerçek. Yarattığı heyecanı düşünürsek gişeden de çok başarılı ayrılmamıştı. Ancak filmin yapımcısı Legendary, büyük bir hayal kırıklığına uğramamış olacak ki devam filmine onay vermişti.

İsmi Pacific Rim: Maelstrom olan ikinci filmin yönetmenlik koltuğunda Smalville ve Daredevil gibi dizilerden tanıdığımız Steven S. DeKnight oturuyor. Del Toro ise hem filmin yapımcısı hem de senaryoya katkıda bulunuyor. Gelen son haberlere göre artık bir de başrolümüz var: John Boyega.

Boyega, ilk filmde Idris Elba’nın canlandırdığı Stacker Pentecost karakterinin oğlu olarak karşımıza çıkacak. Del Toro, Boyega’nın kadroya katılmasıyla ilgili şöyle söylüyor:

John’a inanılmaz bir yapıma hoş geldin demekten oldukça mutlu ve gururluyum. Pacific Rim evreni, onun başrol olmasıyla çok kültürlü, çok katmanlı bir dünya olmaya güçlenerek devam ediyor. Hedefimiz ‘Dünya, dünyayı kurtarıyor’du ve bu iş için ondan daha iyi bir adam düşünemiyorum.

Yapımına bu yılın son çeyreğinde başlanacak filmin Ağustos 2017‘de vizyona girmesi bekleniyor.