Engelsiz Çizgiler’den Yeni Bir Betimleme Daha Geldi!

Trinity of Sin - Pandora - Ust

Engelsiz Çizgiler ekibi betimlemelerine aynı hızda devam ediyor. Bu defa betimlenen çizgi roman DC Comics‘ten geliyor! Sırada Üçlü Savaş serisinin ilk cildi Günah Üçlüsü var!

Ufak bir fikrin bir anda alevlenmesiyle ortaya çıkan Engelsiz Çizgiler projesi, üçüncü betimlemesini görme engelli okurlara sundu. Bu defa DC Comics’ten Üçlü Savaş serisini ele alan ekip, ilk sayıyı betimledi.

Daha önce Daredevil‘ın 1. cildi Şeytan’ın Eli‘ni ve Devrim Kunter‘in Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikayeleri çizgi romanını okuyucu ile buluşturan ekip bu defa Üçlü Savaş serisinin ilk cildi Günah Üçlüsü‘nü betimledi.

İşte ayrıntıları kaleme aldıkları bu bültende veriyorlar:

Engelsiz Çizgiler’den hepinize merhaba. Bir sene önce şu sıralar temellerini attığımız projemizin artık üçüncü çizgi romanına kavuşmuş olmasının verdiği sevinç hepimizin yüreğini ısıtıyor.

DC Comics’ten çıkan Üçlü Savaş serisinin ilk sayısını erişilebilir bir şekilde sizlere sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Engelsiz Çizgiler olarak yolumuza tam gaz devam ediyoruz. Hatırlarsanız Dünya Trinity of Sin - PandoraEngelliler Günü’nde sizlere Devrim Kunter’in de izniyle Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikâyeleri çizgi romanını erişilebilir şekilde sunmuştuk. Daha sonra DC Comics’ten çıkan Üçlü savaş için çalışmalara başladık. Ekipçe büyük bir titizlikle çalışarak ilk sayının betimlemeli versiyonunu hazırladık ve sizlere sunmaktan çok memnunuz.

Bu arada, Eğitimde Görme Engelliler Derneği‘nin katkıları sayesinde Engelsiz Çizgiler web sitesi de yayın hayatına başlamış oldu, kendilerine yardımları ve katkılarından ötürü çok teşekkür ederiz.

Ek olarak, projemize her türlü ilgiyi gösterdikleri için Kayıp Rıhtım’a ve çevirisini gönüllü olarak yaptıkları çizgi romanları kullanmamıza izin vererek bize geniş bir kaynak sağlayan Türk Çizgi ekibine de teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Ray Favkes tarafından yazılan, Daniel Sampere ve Vicente Cipuentes tarafından çizilen, betimlemesi Bengü Akagül ve Beyza Taşdelen tarafından yapılan, son okuması Atakan Nalbant, Bengü Akagül, Beyza Taşdelen ve Cankut Değerli tarafından üstlenilen Üçlü Savaş‘ın ilk cildine buradan ulaşabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçmek için engelsizcizgiler@gmail.com mail adresini, Facebook ve Twitter hesaplarını kullanabilirsiniz, ayrıca sitemizin iletişim sayfasını da kullanabilirsinz.

Eğer sizler de gönüllü olarak çizgi roman betimlemesi yapmak isterseniz şuradaki formu doldurabilirsiniz.

Çizgi roman talebinde bulunmak için ise burayı ziyaret edebilirsiniz.

Çalışmalarımız sürecek ve gelecek her destek bizim için çok önemli. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Bir gün her şeyi erişilebilir kılmak dileğiyle,

İyi günler dileriz.”

“Umarız betimlenen çizgi romanlar artar ve bu proje daha da büyür!” demek düşer bize de. Ellerine sağlık emeği geçen herkesin…