Denis Villeneuve İmzalı Bilimkurgu Filmi “Arrival” Kasımda Beyazperdeye Geliyor

story-of-your-life-ust

Ted Chiang’ın Hugo ödüllü hikâyesi Story Of Your Life, Denis Villeneuve tarafından “Arrival” adıyla sinemaya uyarlanıyor.

Oscar adaylığı olan Incendies’in yanı sıra Enemy ve Sicario gibi iyi filmlerle tanıdığımız Denis Villeneuve, anlaşılan bilimkurgu türünü sevdi. Yönetmenlik koltuğunda oturduğu Blade Runner 2’nin çekimlerine bu temmuzda başlanacağını duyurmuştuk. Yapım şirketi Paramount’un açıklamasına göre çekimlerini bitirdiği bilimkurgu-gerilim filmi Arrival (Varış) ise önümüzdeki kasımda sinemalarda olacak. Şirketlerin genellikle ödül alabileceğini düşündükleri filmleri yılın son aylarına sakladıklarını göz önünde bulundurursak Paramount filme güveniyor olmalı.

Film, Çinli-Amerikan yazar Ted Chiang’ın Dünya’ya inen bir uzaylı gemisini konu alan Story of Your Life (Hayatının Hikayesi) isimli kısa hikayesinden uyarlanmış. Ted Chiang’ı henüz Türkçede okuma şansımız olmadı ama kendisi oldukça başarılı bir hikaye yazarı. Zira şimdiye kadar yalnızca 15 öykü yayınlamasına rağmen bu öykülerle 4 Nebula, 4 Hugo ve 4 de Locus ödülünü evine götürebildi. Filmin senaryosu ise Eric Heisserer tarafından kaleme alınmış. Ayrıca aldığımız bir duyuma göre MonokL Yayınları, söz konusu kitabı çok tanıdık bir ismin, M. İhsan Tatari’nin çevirisiyle dilimize kazandırmayı düşünüyor.

Amy Adams filmde ordu için çalışan dil bilimci Dr. Louise Banks’i canlandırıyor. Dr. Banks, uzaylıların niyetlerini bulmaya çalışırken inandırıcı flashback’ler yaşamaya başlar ve bu durum, ziyaretin gerçek amacını ortaya çıkarmak için anahtar olacaktır. Jeremy Renner’ı Dr. Banks’e yardım eden bir fizik profesörü rolünde göreceğimiz filmin kadrosunda Forest Whitaker ve Michael Stuhlbarg gibi isimler de yer almakta.

Amerika’da 11 Kasım’da sinemalarda olacak Arrival’ın Türkiye’de vizyona girip girmeyeceği ise belli değil.