Fables (Masallar) Evreninde Geçen Yeni Çizgi Romanlar Geliyor

fables

İsmi Everafter (Sonsuza Dek) olan devam serisi, Masallar’daki olayların sonrasını anlatacak.

Ülkemizde Arkabahçe Yayıncılık tarafından yayınlanan ve son olarak altıncı cildine kavuştuğumuz, Bill Willingham ve Mark Buckingham imzalı Masallar (Fables) serisi, geçen sene 150. sayısıyla beraber sona ermişti. Ancak Vertigo’nun yaptığı açıklamaya göre masal kahramanları aramızda yaşamaya bir süre daha devam edecekler. Bu sefer karşımızda fantastik bir casusluk hikayesi var.

Everafter: From the Pages of Fables (Sonsuza Dek: Masalların Sayfalarından) isimli yeni serinin yazarlığını bu kez Matthew Sturges ve Dave Justus, çizerliğini ise Travis Moore yapıyor. Kendileri Masallar dünyasına yabancı değiller, zira Fables’tan uyarlanan ünlü Telltale oyunu The Wolf Among Us’ın dijital çizgi roman adaptasyonunun arkasında da bu isimler vardı. Bununla birlikte Bill Willingham ve Mark Buckingham ikilisini görememek kafalarda az da olsa soru işareti oluşturmuyor değil.

Everafter’ın öyküsü Masallar’ın sonrasında geçiyor. Sihir artık tüm dünyada bilinmektedir ve kötü güçler onu Masalkent’i ve sıradan dünyayı korkuya düşürmek için kullanmayı planlamaktadırlar. Tabii insanlardan ve masal sakinlerinden oluşan küresel casus ağı Shadow Players (Gölge Oyuncuları) onları durdurmayı başaramazsa…

Bu seride yeni tanışacağımız Shadow Players karakterlerinin yanı sıra Masallar’dan hatırladığımız Bo Peep, Peter Piper, Hansel ve Kurt Conner gibi tanıdık yüzleri de tekrar görme şansı bulacağız.

Everafter, önümüzdeki eylül ayında Vertigo etiketiyle yayınlanmaya başlayacak. Darısı başımıza.