in ,

Neil Gaiman’dan Genç Yazarlara Tavsiye: SIKILIN!

Neil Gaiman, katıldığı bir televizyon programında genç yazar adaylarına “sıkılmalarını” tavsiye etti.

Neil Gaiman - Yazar Adaylarına Tavsiye
- Reklam -
- Reklam -

Yeni derlemesi The View from the Cheap Seats ve Amerikan Tanrıları dizisinin tanıtımı için NBC’nin Late Night with Seth Meyers adlı programına konuk alan Neil Gaiman yine sempatik tavırları ve farklı fikirleriyle izleyenlere ilham verdi.

Seth Meyers ünlü yazara Amerikan Tanrıları’nın dizileştirilmesi hakkında rahat olup olmadığını ve eseri için başkalarına güvenmeyi zor bulup bulmadığını sordu:

Bu her zaman zordur. Çünkü bebeğinizi birilerine teslim ediyorsunuz ve onu doğru yetiştirmelerini, onu size yüzünde bir dövmeyle geri göndermemelerini umuyorsunuz. (Gülüşmeler) Ama Starz Network’ü harika bir dizi yapımcısı olarak görüyorum, o yüzden istedikleri gibi çalışmalarına izin verdim. Senaryoları bana da gönderdiler ve çoğunlukla, ‘Bu harika. Bu harika. Bu harika,’ dedim.

- Reklam -

Ama arada sırada ‘ÖNCE CESEDİMİ ÇİĞNEMENİZ GEREK!’ dediğim anlar da oldu. (Gülüşmeler) Neyse ki bunu çok fazla yapmam gerekmedi, çünkü bana yolladıkları şeyler genellikle harikaydı.
Seth Meyers bunun ardından Neil Gaiman’ın daha önceki konuşmalarından birinde genç yazarlara “sıkılmalarını” tavsiye ettiğinden bahsediyor ve bunu biraz açmasını rica ediyor:

Ben fikirlerin buradan geldiğine inanıyorum. Fikirlerimizi hayal kurarak buluruz. Düş kurarak. Orada öylece oturup düşünerek. Örneğin bir kurtadam sizi ısırdığında ve dolunay çıktığında kurda dönüşeceğinizi herkes bilir. Peki kurtadam bir Japon balığını ısırırsa ne olur? Böyle böyle hikâyeler kurmaya başlarsınız.

- Reklam -

Neil Gaiman: “Sıkılmak Gerçekten de Çok Zor”

Günümüzün en büyük sorunu sıkılmanın çok zor olması. Twitter’da beni takip eden ve her an her saniye eğlendiren 2.4 milyon takipçim var. “Benim için dans edin!” desem ederler. (Gülüşmeler) Aynı şekilde parmaklarınızın ucunda harika bir TV var. Sıkılmak gerçekten de çok zor. Artık telefonumu bir kenara bırakıyorum, sıkıcı yürüyüşlere çıkıyorum ve sıkılabilmek için kendime boşluk yaratmaya çalışıyorum. O yüzden ‘Ben bir yazar olmak istiyorum,’ diyenlere artık hep şu şekilde cevap veriyorum: ‘Güzel. Canını sık.’

Bu gülümseten ve ilginç röportajdan sonra Neil Gaiman’ı Twitter’da takip etmeyi bıraktım ki günün birinde ne kadar kötü bir dansçı olduğum internete yayılmasın! Şaka bir yana, internetin dikkat dağınıklığına had safhada neden olduğu ve sosyal medyaya harcadığımız zaman yüzünden işlerimizin sürekli yarım kaldığı şu günlerde bundan daha iyi bir tavsiye olamazdı herhalde.


* Neil Gaiman: “İyi Sanat Yapın”

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

stephen king grr martin

Stephen King ve G.R.R. Martin Söyleşisinden Kesitler

locus award

2016 Locus Ödülü Galipleri Belli Oldu