Dungeons & Dragons Filmi Başrolünü Bulmuş Olabilir

Ansel-Elgort-Dungeons-and-Dragons

Warner Bros. ve Hasbro ortaklığıyla beyazperdeye taşınacak ünlü masaüstü rol yapma oyunu uyarlaması için genç oyuncu Ansel Elgort ile görüşmelere başlandı.

Hatırlarsınız, geçen sene yapılan duyuruyla Dungeons & Dragons da Holywood’u ayakta tutan uyarlama furyasına dahil olmuştu. Gerçi bu ilk D&D uyarlaması da olmayacak, ama 2000’deki filmi pek fazla kişinin hatırlamak isteyeceğini zannetmiyorum.

İlk kez 1974’te yaratılan Dungeons & Dragons (Zindanlar ve Ejderhalar), muhtemelen gelmiş geçmiş en popüler masaüstü rol yapma oyunudur. İçerisinde Planescape’ten Ravenloft’a kadar birçok popüler fantastik evreni barındırır. Warner Bros.’un yapacağı sinema uyarlaması ise Unutulmuş Diyarlar’da (Forgotten Realms) geçecek. Geçen ay filmin yönetmenliğine Rob Letterman’ın getirildiğinden bahsetmiştik. Şimdi ise filmdeki ‘önemli bir rol’ için Ansel Elgort ile görüşmelere başlanmış.

Ansel Elgort’un sinema macerası başlayalı çok olmadı. Kendisini ilk kez Stephen King’in Carrie’sinin 2013 yapımlı yeni uyarlamasında izlemiştik. Daha sonra Veronica Roth’un ünlü Uyumsuz (Divergent) serisinin sinema uyarlamalarında ve John Green’in Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars) isimli romanının uyarlamasının da başrolünde oynadı. Şimdi ise Edgar Wright’in yeni filmi Baby Driver’ın (Bebek Sürücü) çekimleriyle meşgul.

Ansel Elgort bana kalırsa çok yetenekli bir oyuncu değil ama yer aldığı yapımlarla özellikle genç oyuncular arasında kısa sürede adını duyurdu. Yapımcılar kendisini tercih ettiklerine göre D&D hayranları kadar genç izleyicilerin de ilgisini cezbetmek istiyor olmalılar.

Senaryosunu David Leslie Johnson’ın yazdığı Dungeons & Dragons filmi hala ön yapım aşamasında, dolayısıyla 2018’den önce beyazperdeye gelmesi mümkün görünmüyor.