Ender’in Oyunu Serisi’nden Üç Yeni Kitap

swarm-ust

Orson Scott Card dünyaca ünlü askeri bilimkurgu serisi Ender’in Oyunu için yeni bir üçleme kaleme alıyor.

Ülkemizde de pek çok hayranı bulunan, 2013’te çekilen filmiyle popülerliği iyice artan Ender’in Oyunu serisi, İkinci Böcek İstilası’nı konu alan yepyeni bir üçlemeye kavuşuyor.

Ender’in Oyunu’ndan önceki olayları konu alan ve The Second Formic War (İkinci Formik Savaşı) olarak adlandırılan üçleme tıpkı 2012-2014 arasında yayınlanan The First Formic War üçlemesinde olduğu gibi Orson Scott Card ve Aaron Johnston ortaklığıyla yazılacak. The Swarm (Sürü) adlı ilk cildin tanıtım bülteni şu şekilde:

OSC-swarmDünya’nın ilk istilası şirketlerin, uluslararası askeri güçlerin ve Çin Ordusu’nun koalisyonuyla geri püskürtülmüştü. Çin, Formiklerin gezegenin yüzeyini hayat formlarından arındırmaya ve kendi yerleşimlerine hazırlamaya yönelik ilk çabaları yüzünden yıkılmış vaziyetteydi. Çin’in Yakılışı gezegenin diğer ülkelerine korku saldı; bilim adamları bu denli bir zarara neden olan aracın sadece bir gözcü gemisi olduğunu anladığında o korku büyüyüp kök saldı. Güneş Sistemi’ndeki Kuiper Kuşağı’nın ötesinde ve dosdoğru üzerimize gelen bir ana gemi var ve Dünya’daki hiçbir silah onu durduramaz.

Dünya kendini savunmak için yeniden organize oldu. Artık bir Hegamon, yani daha önce savaş hâlinde olan tüm ülkeleri hizada tutmakla görevli olan, tüm gezegenden sorumlu bir yetkili var. Ve bir de gezegenin tüm askeri güçlerini örgütleyerek Uluslararası Donanma’ya dönüştürmekle yükümlü bir Polemarch. Ama bir de dahili bir düşman, insanlık tarihindeki savaşlar kadar eski bir hasım mevcut: hırslar ve politikalar. Aç gözlülük ve bencillik. Will Bingwen, Mazer Rackam, Victor Delgado ve Lem Juke insanoğlunu insafsız İkinci Formik Savaşı’na karşı etkin bir şekilde koruyabilecek bir silah yaratmak için o düşmanları zamanında bertaraf edebilecek mi?

Üçlemenin ilk cildi olan The Swarm, yurtdışında 2 Ağustos’tan itibaren Tor Books etiketiyle satışa sunulacak. Devam kitaplarının adlarıysa The Hive ve The Queens olarak duyuruldu. Darısı başımıza.