in

Iron Man Artık Siyahi Bir Kadın

Yıllardır Tony Stark’ın kuşandığı Iron Man zırhını bundan böyle on beş yaşındaki siyahi bir genç kadın giyecek.

Iron Man Siyah Kadın Invincible
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Comics geçtiğimiz aylarda yeni bir Marvel Now! değişikliğine gideceğinin sinyallerini vermişti. Captain Marvel ve Iron Man’in ekipleri arasında geçen Civil War 2 çizgi romanının geçtiğimiz haziran ayında resmen başlamasıyla birlikte Amerikan çizgi roman devi de ikinci iç savaşın ardından yaşanacak değişiklikleri hafiften çıtlatmaya başladı.

Önce Marvel Now! logosu altında ikişer karakterli ufak görseller geldi, ardından hepsinin bir arada durduğu büyük bir görsel yayınlandı. Hemen altında yazan Divided We Stand (Bölünürsek Ayakta Kalırız) ibaresine dikkat. Hatırlayacağınız gibi bu ibare Civil War filminde Divided We Fall (Bölünürsek Yok Oluruz) şeklinde geçiyordu.

Marvel

- Reklam -

Görselde göreceğiniz gibi kahramanlar sahiden de ilginç bir şekilde ikiye ayrılıyor. Sağ tarafta çoğunluğu siyahi ya da Asya kökenli, genç ve genellikle maceralarında komedi unsuru barındıran karakterler toplanıyor. Sol tarafta ise çoğunluğu beyaz olan, daha ciddi maceralara sahip karakterleri görüyoruz. Ama daha da ilginci bazı karakterlerin eksikliği…

Mesela Peter Parker yok, Miles Morales var. Sam Wilson yok, Hydra Captain America var. Thor yok, Odinson var. Ve Iron Man yok… Dr Doom elinde onun maskesini tutuyor, ancak Tony ortalarda görünmüyor. Yeni yardımcısı Riri Williams ise orada…

Herkes bunun ne anlama geldiğini düşünürken Brian Michael Bendis (Secret Wars, House Of M, Secret Invasion, Age Of Ultron) Time dergisine bir röportaj verdi ve yeni Iron Man’i resmen tanıttı. Bendis’in dediklerine bakılırsa Tony Stark’ın yerini bundan böyle on beş yaşındaki bir lise öğrencisi olan siyahi Riri Williams alacak.

- Reklam -

Iron Man Invincible

Riri ilk kez geçen mart ayında okurların karşısına çıkmış, kendi Iron Man zırhını tasarlayabilecek kadar zeki bir öğrenci olarak okurlara tanıtılmıştı. Tony onun bu becerilerini fark edip kızı yanına almıştı v herkes kendisinin yeni Warmachine olacağını düşünüyordu. Ancak görünen o ki Riri için planlananlar çok daha farklı.

Yeni Iron Man’in maceraları önümüzdeki sonbahardan itibaren başlayacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

wreck it ralph

Wreck It Ralph 2 Yolda

çevirmen

Affına Sığınırım Çevirmen Kardeş