Yerli Bilimkurgu “Supra: Bir Parçacık Sonsuzluk” Raflarda

supra-ust

Genç yazarlarımızdan Taner Güler’in ilk bilimkurgu romanı Supra: Bir Parçacık Sonsuzluk okuyucularla buluştu.

Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü mezunu olan Taner Güler, ağır bilimkurgu (hard science fiction) olarak nitelendirebileceğimiz ilk kitabıyla raflardaki yerini aldı. Roman aynı zamanda genç yazarın ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.

Supra: Bir Parçacık Sonsuzluk’un arka kapak yazısı ve tanıtım bülteni şu şekilde:

supraBir parçacık mutluluk için hayalleri değil bir teorisi vardı fizikçi Şafak’ın. Ancak bu teoriyi hayata geçirecek teknoloji bugün için yoktu. Geleceğe havale edilen çözüm geçmişten gelebilir miydi?

İnşa edilen kozmik makine Şafak’ın sadece düşüncelerini alt üst etmekle kalmayacak, hayatını da sonsuza kadar değiştirecektir. O artık, hiçbir yere ait olmayan bir insandır, hatta kendi evrenine bile. Yeni teknolojinin sağladığı olanakları kendisi bile tahmin edememişti. Fakat yeni çözümler yeni soruları da beraberinde getirmişti.

Artı kütle sorunsalı evrenin içinde çözülemezdi fakat buna rağmen zamanda yolculuk yapılabilir miydi? Bilimin sınırları evrenin sınırlarına bağımlı kalabilir miydi? Bir de nötrino’yu sadece atom altı bir parçacık olarak biliyordu… Sonunda elinde kalan bir parçacık sonsuzluk olacaktı!

Ankara’dan başlayıp Yunan Adalarına, uzaydan buzullara uzanan macera boyunca, Tibetli rahiplerden Amerikalı işadamlarına, Japonya’nın kadim ailelerinden, bilimadamlarına herkesin bir gün gerçekleşeceğinden emin olduğu bir kehanetin peşinde sürüklendiği, gelecekten geri dönen heyecanlı bir bilimkurgu…

h2o Kitap etiketiyle basılan 256 sayfalık roman şu anda satışta. Türün meraklılarına duyurulur.