John Scalzi’den Yeni Bir Öykü Kitabı Geliyor

scalzi-books

Subterranean Press yayınevi Amerikalı bilimkurgu yazarı John Scalzi’nin yeni kitabı Miniatures: The Very Short Fictions’ı duyurdu.

2017 yılının başlarında çıkacak kitap yazarın 1991-2016 yılları arasında yayınlanmış toplam 18 kısa hikayesini içeriyor. Kitabın illüstrasyonları ise Natalie Metzger tarafından yapılmış. Scalzi Twitter’dan şöyle yazmış:

Hey, bakın! Gizli projelerimden biri açıklandı!

Miniatures: The Very Short Fictions (Minyatürler: Çok Kısa Kurgular) hakkındaki bilgilendirme yazısı ise şöyle:

Ex-gezegen Plüton’un güneş sisteminden kovulmasıyla ilgili birkaç söz etmesi gerekiyor, Hitler’in farklı şekillerde ölmesiyle ortaya çıkacak gelecekler karşınızda listelenecek, bir avukat yıldızlararası birlikten tehlikeli çalışma koşulları isteyecek ve dört yapay zeka size insanlığı nasıl yok etmek ‘istemediklerini’ açıklayacak.

Minyatürler: Çok Kısa Kurgular sizi bekliyor.

John Scalzi dilimizde çok yabancı bir yazar değil. Daha çok “Yaşlı Adamın Savaşı” kitabı ile tanıdığımız yazarın Kırmızı Üniformalılar, Hayalet Tugay, Son Koloni ve Zoe’nin Öyküsü kitapları İthaki Yayınları tarafından dilimize kazandırılmıştı.

Kitapta yayınlanan başarılı öykülerden “Muhtemel Geleceklerden Mektuplar” hikayesini daha önce şenliklerimiz kapsamında sitemizde yayınlamıştık. Alternatif tarih temalı bu hikayeyi buradan okuyabilirsiniz.